Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ve ventilátoru v koupelně se drží voda

Zdravím všechny :)

Řeším jeden problém v koupelně, pokusím se to sepsat co nejsrozumitelněji, jsem v tomto ohledu laik, každopádně budu rád za každý názor nebo radu.
Před pár týdny jsem se přestěhoval na okraj Prahy do pěkného bytečku (dřevostavba).
V koupelně je namontovaný ventilátor, který se automaticky sepne poté, co se delší dobu v koupelně svítí.
Z ventilátoru se po pár dnech začal ozývat takový divný zvuk. Nedalo mi to a ventilátor jsem demontoval. K mému zděšení jsem tam nalezl toto: obrazek1.png
Vodu jsem komplet vysál s tím, že počkám, co to udělá přes noc. "Naštěstí pršelo a sněželo", takže když jsem se podíval ráno, byla tam opět voda - cca polovina co předtím.
Znovu jsem to tedy vysál a udělal fotku, jak vypadá dno. Přijde mi, že je tam jakýsi "šroub" - vypadá jako průtokový. obrazek2.png
První myšlenka byla, že je ucpaný. Vzal jsem 30cm dlouhou špejli a bez problému ji protáhl několikrát tam a zpět. Po nahmatání prstem jsem zjistil, že i v tom daném šroubu se na povrchu drží voda, tudíž logicky pokud nějaká další nateče, nemá kam odtéct.
Bohužel nějaké schéma potrubí, kam by eventulně trubka měla pokračovat atd asi neexistuje. Trubka je dle mého názoru vedena kolmo vzhůru na střechu.
Rád bych se dozvěděl názor, radu - v čem by mohl být ten zakopaný pes? Vůbec ani nemám páru jak postupovat dál, nebo co vyzkoušet.
Problém byl zjevně i předtím, jelikož díky tomu jsem si všiml, že kolem ventilátoru je novější tapeta, co bylo pod ní asi ani nemusim říkat :(
Mockrát děkuji všem, kdo se mi pokusí poradit :)
Přeji příjemný den, Martin Fulka

Předmět Autor Datum
1) Rozkuchat sádrokarton pod ventilátorem, zkontrolovat průtočnost napojení do odpadu. A rovnou to c…
sHpy00n 04.01.2017 21:37
sHpy00n
Děkuji za názor, nadstřešní hlavici zkontroluji.. Bohužel mi nezbyde asi nic jiného, než to celé roz…
martinfulka 05.01.2017 19:55
martinfulka
Potrubí, které vede nad koupelnou není tepelně izolováno a proto uvnitř kondenzuje vodní pára. Konde… poslední
sekim 07.01.2017 17:47
sekim

1) Rozkuchat sádrokarton pod ventilátorem, zkontrolovat průtočnost napojení do odpadu. A rovnou to celé předělat. Podle fotky odhaduju průměr na 5-6 mm? Žalostně málo. Už jen vzhledem k tomu nejspíš pěkně mazlavému svinstvu které se tam usazuje a je patrné z fotky a které tu pidi dirku zacpalo. Vypadá to že použili T kus který ze spoda rovnou zavíčkovali a namontili tenhle pidi-odvod do kanaldy. Když už odvod, tak alespoň 20, nebo lépe 25 mm a do kanaldy zaústit sifonem. Anebo dolů protáhnout jímací prostor na kondenzát alespoň 50 cm, ideálně jeden metr.
2) Bude nutné zkontrolovat nadstřešní hlavici odvětrání protože do ní nejspíš zahání a to je nepřípustné.

Děkuji za názor, nadstřešní hlavici zkontroluji.. Bohužel mi nezbyde asi nic jiného, než to celé rozdělat. Dnes jsem zkusil koupit instalatérskou pružinu. Vypadá to, že na něco naráží po cca 1,5m, ale tím jak neznám to vedení je možné, že to je nějaké kolínko.. co se dá dělat no...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru