Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Schopnost kamen + podlaha

Dobrý den

I sálavými radiačními kamny v pohodě vytopíte stejně jako s kamny konvekčními teplovzdušnými, pro sálavá kamna je ale výhodnější užívají-li se k trvalému topení (každodenně nebo alespoň ob den) a mají-li delší pracovní cyklus tzn. stáložárná paliva, což není na škodu ani u kamen konvekčních. Pro nárazové topení a tím i rychlejší rozložení tepla a pro omezení vyšší teploty v blízkém okolí kamen mohou být volbou kamna konvekční.
Kamna Milano 2 jež jste zmínil mají 2 režimy činnosti, s uzavřeným poklopem plotny pracují spíše jako sálavá což je výhodné např. při roztápění, ohniště se tolik neochlazuje, anebo konvekční když odklopíte dekl plotny. Čili u kamen Milano 2 si hlavu s volbou lámat nemusíte máte 2 v jednom :-)
Pak lze ale pořídit tatáž kamna v provedení pouze konvekčním a to pod názvem Meran
https://www.mall.cz/krbova-kamna/thorma-meran-ii?g clid=CO7Xp7_wlNECFQ0R0wodpZ0CFg&dclid=CNq5vL_wlNEC FekT0wod_E0MZw
nebo
http://www.krbylevne.cz/thorma-merano?utm_source=G oogleNakupy&utm_medium=aktivita-zakaznika&utm_camp aign=GoogleNakupy&gclid=CMjpsNHwlNECFUQ6GwodvAsJCQ

Anebo můžete koupit kamna čistě jen sálavá jako např. Bozen
https://www.mall.cz/krbova-kamna/thorma-bozen-f145 1763211?gclid=CMfm0-rwlNECFUKfGwodg6sBbg&dclid=CM- a6urwlNECFa8B0wodwWUFVA
anebo Filex
https://www.123shop.cz/d/thorma-kamna-filex-h-sklo -5kw-cerne-smaltovane?gclid=CKzJlLbxlNECFQcq0wodCl cBHw

Pokud by jste chtěl prostor temperovat tak aby kamna uměla jet i delší dobu samostatně pak je třeba volit kamna s vyšší šachtou, naloží se hn. uhlím ořech 1 a zapálí shora po rozhoření a seřízení se v závislosti na nastaveném výkonu nemusíte starat cca od 9-cca 15-24 hodin (minimální nastavení) U těchto kamen je jedno že jsou radiační vytopí spolehlivě, ovšem na uvedený prostor mohou být tato kamna při plné náloži již příliš výkonná, leda že jsou horší tepelněizolační podmínky nebo topíte čistě nárazově. Rovněž se dá ale topit i klasicky přikládáním jako u výše zmíněných kamen. např.


http://krbova-kamna.heureka.cz/alfa-plam-vulkan-s- hneda/
http://krbova-kamna.heureka.cz/thorma-kerpen-2u4p- cerna/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny