Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příčka v lodžii

Zdravím,

chci zadělat lodžii a udělat z ní ,,pokoj pro psy" ale nevím jak to provést. Jako nejjednodušší se mi jeví udělat v úrovni obvodové zdi stěnu formou dřevostavby ( dřevěný rám, vata, z obou stran OSB desky, z venkovní strany polystyren a zevnitř palubky). Je to z toho důvodu aby bylo vše co možná nejlehčí váhově. Obvodové zdi mají 25 cm a jsou ze siporexu. Hlavní co by mě zajímalo je jak do rámu zabudovat okno? Dále jak zateplit podlahu? Jako nejlepší se mi jeví extrudovaný polystyren. Potřeboval bych poradit i se samotným rámem. Jak silný udělat,jaké rozteče, jak velké trámky,...

Všem děkuji za nápady a rady.

Předmět Autor Datum
Jen v rzchlosti.. Skladba zvenka smerem dovnitr: Kontaktni zateplivaci system (to koukam asi zatepli…
sHpy00n 19.11.2016 17:29
sHpy00n
Na parotěsnou zábranu jsem úplně zapomněl. Děkuju za připomenutí. Ano dům se bude zateplovat celý, a… poslední
lmarek86 19.11.2016 18:22
lmarek86

Jen v rzchlosti.. Skladba zvenka smerem dovnitr: Kontaktni zateplivaci system (to koukam asi zateplite rovnou cely domek takze tloustka podle toho..) - OSB 4PD deska 15 mm - nosna konstrukce z KVH 100 mm, vyplnena izolantem - vatou - parotesna zabrana - rost - palubky. Roztec sloupku 625 mm aby odpovidala rozmeru OSB desky. Na okno v ramu vytvorit stavebni otvor o 1 cm vetsi po celem obvodu. To na penu. Parotesnou zabranu napojit na ram okna. Okno osadit s vnejsim licem OSB desky. Jestli dobre vidim mate tak osayena okna a to je spravne jako priprava na zatepleni celeho domu. Podlahu zateplit spodem v ramci zatepleni celeho domu.

Na parotěsnou zábranu jsem úplně zapomněl. Děkuju za připomenutí. Ano dům se bude zateplovat celý, ale to je hudba budoucnosti. Teď je akutní tahle stěna + spodní prosklená část na kterou přijde komůrkový polykarbonát. Tím se mi alespoň částečně zateplí celá ta prosklená plocha kde jsou největší tepelné úniky. Každopádně moc děkuju za vaši radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru