Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler, vodaren, expanzka a poistny ventil

Zdravim,

Chcem sa opytat na spravnost riesenia:

Mam domcek, pri nom studnu, cize zdroj vody bude nejaka domaca vodaren (asi tam dam elektronicky tlakovy spinac - Brio MT2000 alebo podobne) .
Tato vodaren bude v pivnici. Koli tepelnym stratam chcem dat ale bojler do kupelne, nech mi to tam permanentne vyhrieva stratami.
Otazky:
Mozem dat pretlakovy bezpecnostny ventil na privod studenej vody do bojlera aj do pivnice ? Bol by na rovnakom potrubi, ale koli moznemu odkvapkavaniu by mu tam asi bolo lepsie . Prave ma napadlo ze asi nie, lebo nemoze byt medzi nim a bojlerom uzatvaracia armatura a ta musi byt na stene pri bojleri koli vypustaniu, takze toto teda odpada, odpovedal som si sam, Spravne ?

Dalsia vec je teda ako zabranit kvapkaniu, pouzivaju sa expanzne nadrze. Nemoze jej funkciu prebrat tlakova nadoba pri cerpadle ? Aj tak ju tam chcem dat (aj ked bude napr. to brio, aby mi to nespinalo casto). Aku velku ?
Ak by napriek tomu bezpecnostny v. kvapkal, mam v jeho blizkosti odpad na ktory sa hadicou viem napojit. To pre istotu aj tak bude spravene, keby ze prerazil.

Bude to takto dobre ? Za cerpadlo este dam v pripade potreby (vytlak cerpadla vyssi ako tlak bezpecnostneho) redukcny ventil.

Cerpadla som montoval, ale v inych aplikaciach, preto sa potrebujem trocha usmernit v oblasti bojlerov a pripravy TUV. Uz fyzicky psopajat armatury nie je pre mna ziaden problem, robil som s tym roky.

Dakujem za rady,

Mato

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny