Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nástřik kovových dveřních pantů

V paneláku jsou kovové zárubně a v nich zlaté kovové šroubovací panty. Nové nemohu sehnat a potřebuji je kvůli novým dveřím a stříbrným klikám také "obléci" do stříbrna, tzn. jemně osmirkuji, odmastím acetonem a nastříkám něčím, co rychle schne a nestéká, co to asi je? Protože jsou nové dveře téměř za dveřma, potřebuji to rychle doladit. Děkuji všem za konkrétní radu na konkrétní výrobek, to prostě musím dát. Všechny zdraví Dendy

Předmět Autor Datum
Tak nejlepší by asi bylo navštívit nějakou specializovanou prodejnu s barvami,ne v supermarketu nebo…
Karel04 11.10.2016 11:33
Karel04
Podle mě je blbost panty stříkat barvou, nechat zinkovat, nebo na ně dávat nějaké návleky. Taky nevě…
RITCHI 14.10.2016 23:37
RITCHI
a proč se neobrátíte na zinkovnu?tam vám to elektrolyticky pozinkují jak potřebujete.
dabac 13.10.2016 11:02
dabac
existují návleky na panty, např. https://www.eben-kovani.cz/navlek-trio-15-pp-abs-p 8585/
ahx 14.10.2016 11:04
ahx
No mám za to RITCHI že střílíte vedle.Kadmiovalo se tak před hodně lety.Pokud nevíte tak toto bylo z…
dabac 15.10.2016 16:59
dabac
Jestli jsou kadmiované, zinkované, nebo jinak povrchově upravené, je vcelku jedno, a nebylo to ani p… poslední
RITCHI 15.10.2016 23:04
RITCHI

Tak nejlepší by asi bylo navštívit nějakou specializovanou prodejnu s barvami,ne v supermarketu nebo drogerii.Tam asi poradí nejlíp.Ideálně sebou vzít i tu stříbrnou kliku,rozdíl bude v matné nebo leštěné.Jinak barev ve spreji se vyrábí a prodává dost.Pokud budete stříkat,tak raději víckrát lehce po zaschnutí,aby barva nestékala.

Podle mě je blbost panty stříkat barvou, nechat zinkovat, nebo na ně dávat nějaké návleky. Taky nevěřím, že nejdou sehnat. Tyhle kadmiované šroubovací panty se za pár korun běžně prodávají v každém železářství, a jsou k sehnání i v každém e-shopu s podobným materiálem. Stačí si to jen vygooglit, objednat, a druhý den jsou doma nebo na poště... ;-)

No mám za to RITCHI že střílíte vedle.Kadmiovalo se tak před hodně lety.Pokud nevíte tak toto bylo zakázáno před hodně lety.Kadmium je toxická a nebezpečná látka.Tak jej nahradilo el.lit.zinkování.Dnes se zinkuje prakticky vše co má odolávat nějakým vnějším vlivům.

Jestli jsou kadmiované, zinkované, nebo jinak povrchově upravené, je vcelku jedno, a nebylo to ani předmětem dotazu. Tazatel chtěl panty "obléci" do stříbrna, a já jen upozornil na to, že takové jsou běžně k dostání, a není proto nutné vymýšlet žádné složité a krkolomné metody (možná i zbytečně drahé), jak toho dosáhnout. Toť vše.

Jinak díky za informaci, že se už nepoužívá kadmium jsem opravdu nevěděl ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru