Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svářečka PP350.11

Jo. tuhle svářečku jen tak neutaháš. Je to poctivá předimenzovaná práce. Trafo je mohutné, to se jen tak nepřehřeje.
Ne jako u dnešních svářeček, kde je trafo malé, výkonově poddimenzované aby se ušetřilo. Pak to hřeje a při větším výkonu vypíná tepelná ochrana. Motor v podavači je taky mohutný, takřka nezničitelný. Svářečka je tedy těžká a velká, ale pokud stojí na místě a nemusí se přemísťovat nevadí to. Svářečku znám, svého času jsem je opravoval.
Je už to ale dlouho, takže schemata jsou někde zahrabaná musím to dohledat. Ale měly by být komplet, měl jsem servisní dokumentaci dostupnou jen pro servisy. Bylo u toho dokonce napsané že je to duševní vlastnictví firmy a je to zakázané kopírovat :-). Jsou v tom všechna zapojení na několika schematech, včetně zapojení přepínačů, dokonce i popis funkce elektroniky, i rozpiska součástek.
Jak píšeš že to máš jen torzo, budeš mít možná trochu problém se v tom vyznat a zapojit to. Ale pokud se vyznáš ve schematech půjde to. Pokud ale nemáš zapojené přepínače a vývody z trafa nejdou označené, je to děsný elaborát. Měly by ale na vývodech být návlečky s čísly. Desku s elektronikou nemáš a budeš ji vyrábět? V dokumentaci je i obrázek desky s rozmístěním součástek, ale vlastní nákres spojů myslím ne, uvidím až to najdu. Když budeš něco shánět napiš, možná bych na to nějaké díly ještě našel, z nějaké rozebrané svářečky. Možná ale zatím nevím, bych vyhrabal i starší desku elektroniky. Pod ponkem se mi už léta válí opravené trafo i s přepínači, skladuju ho proto kdyby ho někdo sháněl. Až dohledám schemata, nafotím to, tak budu potřebovat mail, abych ti to mohl poslat. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny