Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolaudace novostavby, pitná voda a její rozbor.

Já dneska volal na odkaz uvedený v jedné z odpovědí na můj dotaz.Tam mi pán řekl, že se předkolaudační rozbory vody dělají, ale to si lidi dělaj pro sebe.Stojí to 1210,- kč.Hrozně se divil, že nějaká nána ze SÚ chce něco, po čem jí je opravdu hovno.Jestli budu pít vodu ze studny a nebo z PETky někde z Lidlu ji nemusí vůbec zajímat.
Dále uvedl, že stejně 80 % studní v ČR nevyhovuje podmínkám "pitné vody". Tady na Mělnicku, kde se pěstovalo a stále pěstuje, je stejně podloží částečně ochromenu dříve používaným hnojením a podobně.Sice limity jsou splněny, co se týče kvality vody, ale čistá, pitná, chlorovaná voda z vodovodu z toho nikdy nebude. ?ůžeme si pořídit za pár stokorun dávkovač chloru, který bude ukapávat chemii do studny.

Tchýně mi dnes donesla rozbor ze studny a je naprosto v normě, jen nějaký dusi (čňany, tany.....něco) jsou lehce zvýšené, ale také v normě.Bakterie ecoli neprokázána.

Hned bych tu filcku se SÚ poslal telefonicky do hajzlíku, ale bude nám kolaudovat barák, tak ji nemůžu provokovat.Počkám na kolaudaci a pokud bude něco vyžadovat, pošlu ji s přehledem do prdýlky.A budu chtít, aby mi ukázala zákon, paragraf, číslo a odstavec, kde se píše něco o "pitné" vodě a užívání stavby.

Díky za reakce.Tomáš

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny