Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možné stavět na trubky které vedou do radiátoru?

Dobrý večer.

Budeme stavět cihlovou příčku z klasických pálených cihel. Když jsme si někoho zavolali aby nám odřízl klasickou plovoucí podlahu (ten kus kde samozřejmě bude ta zeď).
Tak ten pán řízl do trubky která vede do radiátoru a pak jsme si uvědomili, že tam při rekonstrukci našeho domu, byly dány trubky, které vedou do těch raditáru (z radiátoru do radiátoru) není to podlahové topení. A už ta trubka je spravená jak byla přeřízlá. A právě už je kus užízlý a je mi líto z aby z toho nic nebylo a byla tam znovu dána podlaha a aby byly vidět ty řezy. Tak se chci zeptat, můžeme na ty trubky stavět příčkovou zeď z klasických starých pálených cihel? (ta zeď se nebude nahazovat pouze se přetře aby ty cihly byly v pořádku a aby byly vidět. Tloušťka stěny je 19cm.Děkuji.

Předmět Autor Datum
Pokud procházejí trubky zdí, musí se uložit do izolace tak, aby zeď nebránila jejich pohybu při roze… poslední
mirektatra 13.09.2016 20:17
mirektatra

Pokud procházejí trubky zdí, musí se uložit do izolace tak, aby zeď nebránila jejich pohybu při rozehřívání a chladnutí. Trubka nesmí být mechanicky namáhána tím, že by nesla nějakou stavební konstrukci, jinak dříve, či později praskne v nejbližším sváru...

Ano, na trubky lze stavět, ale tak, aby nebyly nosnou součástí nové zdi - obložit izolací (mirelon a pod.).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru