Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Meranie vyrobenej elektriny pri fotovoltickej elektrárni

Neřekl bych, že je to výhoda. Měřicí transformátor může vnést do měření chyby (třeba posunem fáze), ale hlavně odstraní stejnosměrnou složku, která by sice v proudu být neměla, ale u proudu z měničů bývá stejně jako harmonické složky. Totéž platí o napěťovém měřicím trafu. Ale případná chyba je ale pro daný účel nepodstatná. Snímání proudu na bočníku má zase tu nevýhodu, že se musí přerušovat silový obvod (ale to při montáži proudového trafa taky).
Jinak existují měřidla pro tyto účely jak k zabudování do panelu tak na din-lištu, myslím že sortiment je nepřeberný, spíš tady bude problémem cena. Stačí se podívat u specializovaného prodejce.
Ostatně pokud jde jenom o měření energie v kWh, tak na to přece stačí běžný elektroměr, pro okamžitý výkon v kW potom panelový watmetr. Ten mají v každém lepším elektru. Kromě klasického provedení elektroměrů do hlavního domovního rozvaděče (jakých používají energetici jako fakturační měřidlo) se dělají i menší provedení včetně provedení na din lištu, které zabírá jediný modul (má taky proto dost malá čísílka).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny