Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem drenáž okolo domu

Dobrý večer, prosím vás potřebuji poradit okolo hydroizolace kolem domu.. Mám kanál na dvoře a neni vůbec hluboko asi je 30cm od země a pak je potrubi který odvádí vodu ze dvora do dešťové kanalizace.. Ale, chci okopat okolo baráku 1,5m do země a hodit na barák nopovou fólií a na dno drenážní trubku s 0,5% spádem do kanálu ve dvoře jenže.. Kdyz je kanál hluboky jen 30cm a budu kopat 1,5m okolo baráku tak kam svedu tu drenážní trubku když kanál neni v te hloubce 1,5m ale jen 30cm?? Napadlo mě jedině tohle: vykopat ten kanál jak je 30 cm hluboký tak ho vykopat do hloubky 1,80m návěst tam tu drenážní trubku která bude ve výšce toho 1,5m a potom bych na dne kanálu dal čerpadlo a navedl ho do te trubky která je na dešťovou kanalizaci ale jak když ta trubka je jen par čísel po zemi asi 20 ČÍSEL víc ne.. A to čerpadlo by nějak odvádělo vodu ze spodku do te trubky pryč.. Teď ale: jak to provést kdyz čerpadlo bude v hloubce 1,80m a trubka na tu dešťovou kanalizaci je asi jen 20cisel podzemi.. To je jediný způsob který me napadl ale nevim jestli to je dost dobrý nápad protože by se čerpadlo spoustelo asi každou chvilku a taky provoz toho čerpadla neni zadarmo... Tak by mě zajímal váš názor co by jste mi poradili a kdyby to šlo nějakým jiným způsobem nez s tím čerpadlem tak bych byl moc rád :).. Děkuji za každou radu a cením si toho že jste si to přečetli celí nevím co s tím a jsem už zoufalej.. Tak děkuju za každou radu..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Právě pokládáme nopovku, celkem děsivá diskuze.:-(
satirano 15.08.2016 19:43
satirano
Však kurva já tam tu nopovou folii budu dávat na výšku toho odkopaného baráku to dá asi rozum!! ale…
Tomáš667 15.08.2016 20:09
Tomáš667
Dával jsem nopovku z jedné strany baráku. Zdi byly mokré do 1,4m. Teď jsou všechny suché. Nové okapy… poslední
kejki 18.08.2016 15:33
kejki
Vykašli se na drenáž, obkopej barák, dej tam nopopovku a sežeň si kvalitní jílovitou hlínu. Tou oplá…
Cat 15.08.2016 21:57
Cat
Cat, jdeme polemizovat? OK sežene jílovku, dá nopovku a špuntama ke stěně, aby mohl proudit vzduch z…
milan.cukrar 16.08.2016 08:13
milan.cukrar
milan.cukrar, Tak co by jste mi doporučil vy ? když máte v tomhle oboru více zkušeností podle toho c…
Tomáš667 16.08.2016 10:41
Tomáš667
klidně mi dejte na vás číslo :-) No veřejně sem asi nikdo číslo nedá a jinak asi taky ne.Aby ho pak… nový
Karel04 16.08.2016 11:14
Karel04
Mnoho lidí volá, já nemám problém s číslem. Pokud zkusíte vyhledávač, tak najde 603902651 Pokud nech… nový
milan.cukrar 16.08.2016 21:40
milan.cukrar
Zdravím, při čtení diskuze mne napadlo - teď jsou reportáže jak je všude sucho a že se chystají dota… nový
vadný flash disk 16.08.2016 22:10
vadný flash disk
Dobrý nápad, ale to by opravdu nešlo, přesněji zeď to nevysušší. nový
milan.cukrar 17.08.2016 06:56
milan.cukrar

Však kurva já tam tu nopovou folii budu dávat na výšku toho odkopaného baráku to dá asi rozum!! ale mě zajímala jiná věc kterou jsem napsal výše bože lidi nebuďte natvrdlí.. Nejsem milionář a to není jen podřezávání to máte zase novou omítku a toho neskutečného bordelu v baráku atd atd.. a to si radší odkopu dám nopovku a drenážku svedu do dešťovky a mám klid je to takhle řešenu u spoustu domů a měl to takhle vyřešen i kamarád u kterého jsem to taky dělal ale ten neměl problém s tím kanálem co mám já (viz. výše uvedeno) Taky si koupil starý dům a zrekonstruovali jsme ho taky tam měl vlhkost že se barák topil když byl slejvák a pak jsme to odkopali dali drenážku svedli krásně do kanálu a ejhle najednou je dům suchý a nikdě žádná plíseň ani vlhkost prostě nádherné jako v novostavbě.. takže tohle dělám už po 2 v životě a nějaké ty zkušenosti stím mám a vidím že to v praxi krásně funguje.. Jen mě jde o to že v mém případě to jinak nepůjde než s tím čerpadlem.. protože trubku od dešťovky mam moc vysoko cca jen 20cm podzemí a drenážka bude více jak metr no a jak dostat tu vodu dole z kanálu a aby nebyla zatopena drenážka no asi jinak to nepůjde než s tím čerpadlem.. Ale taky e problém ten že to čerpadlo se sepne jen když bude pršet takže nebude pořád v provozu a co stojí se zanáší.. tak nevím..

Dával jsem nopovku z jedné strany baráku. Zdi byly mokré do 1,4m. Teď jsou všechny suché. Nové okapy, bydlím, topím, větrám a barák vyschnul i bez nopovky.
Čerpadlo bude spínat plovákovým spínačem v kontrolní šachtě, tak si dejte pod spínač placák, aby tam trochu vody v čerpadle zbylo.

milan.cukrar, Tak co by jste mi doporučil vy ? když máte v tomhle oboru více zkušeností podle toho co tady píšete.. já jen že barák fakt podřezávat nechci viděl jsem to na vlastní oči a toho nepořádku okolo domu a práce navíc.. mám ted dovolenou a chci toho udělat o nejvíce takže mě tlačí i čas tak jak jinak kromě toho podřezávání ?? klidně mi dejte na vás číslo a promluvíme si o tom...

Zdravím, při čtení diskuze mne napadlo - teď jsou reportáže jak je všude sucho a že se chystají dotace třeba na podzemní nádrže na dešťovou vodu. Tak zavést trubku z drenáže do takové nádrže a to co přeteče odvedete do kanálu. Nešlo by to i tak?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru