Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plot pro slepičky

Dobrý den,

Chtěl jsem se s Vámi poradit, co by vyšlo nejlevněji a lehce.
Jelikož už máme kurník a poslední krok nám zbývá dodat k tomu část zelené plochy která bude oplocena, je mi jedno jakým plotem, prostě který doporučujete, aby to ty slépky nepřelétly.
Obvod oplocení je 550 x 450cm.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jste naivní. Zelenou plochu vám slepice během pár týdnů změní v čistou hlínu bez jediné travičky. Vš… poslední
náhodný 14.08.2016 09:50
náhodný

Jste naivní. Zelenou plochu vám slepice během pár týdnů změní v čistou hlínu bez jediné travičky. Všechnu ji vyzobou i s kořínkama, vyhrabou, a také si v suchém a sypkém místě někde u plotu vyhrabou důlky, ve kterých se mohou posadit a popelit. Můžete jim tam případně i popel nebo sypkou hlínu přidat, aby se měly v čem zahrabat.

Také jim udělejte alespoň někde v koutě místo, kde by mohly hrabat v měkké zemi žížaly, něco jako kompost, kam se hází posekaná tráva, vytrhaný plevel ze zahrady, šlupky z brambor mrkve nebo očištěné zeleniny, občas se to proleje vodou, aby v tom byly žížaly a občas jim toto místo přerýt a to zelené zarýt. Ideální pro žížalky a tím i pro slépky.

Nezapomeňte na stále doplňované korýtko s vodu k pití, aby si mohly svlažit volátko, a také by někde mohl být kusek suchého místa s drobnými kamínky, písečkem, třeba i z otlučené vápenné omítky (samozřejmě bez zbytů fasádní barvy, nebo malířských barev v bytě). Slepice jsou hrabavé, dopřejte jim nějaké místo, kde mohou hrabat, třeba jim to občas prohrávněte hráběmi. S trávou se asi rozloučíte, slepice ji vyzobou, rozhrabou, ale to jistě znáte.

Jistě jste viděl, jak slepice přelétává plot. Neletí jako pták v jednom kuse, ale zamává křídly a s jejich pomocí vyskočí na plot, chvilku přešlapuje a pak teprve s kdákáním seskočí, sletí dolů. Možná by vám stačilo udělat normální přírodní plaňkový dřevěný plot a metr od sebe udělat některé tyčky delší asi od třicet centimetrů a mezi ně nad horní část plotu natáhnout provázky, dráty, nebo bužírku, aby se za ní slepice nemohla chytit, posadit, přešlápnout a seskočit na svobodu mimo slepičí dvoreček.

Pokud slepice přesto občas utíkají na druhou stranu, než máte branku, je dobré mít na útěkové straně některé plaňky volné, aby se dole od sebe daly odtáhnout aby mezi nimi vznikl průchod a z venku pak uprchlici nahnat zpátky na dvorek touto dírou. Nebo ji budete chtít chytat do ruky a pak ji v náručí nosit zpátky? To se nedělá, vždy se zaženou zpátky mezi své družky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru