Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Praskliny u nové jádrové omítky

Dobrý den, dělám nové jádrové omítky v domě, v noci jsem nahodil zdi a večer nechal zatuhnout a ráno se objevily praskliny asi 1-3mm široké.. podklad byl našpricovanej i na penetrovanej.. čím to může být ? míchám 1 díl cementu na 2 díly vápna a 9 dílů písku... Vadijou ty praskliny musím je ještě nějak zahladit ? omítka drží a aji poklepem není dutá takže je přichycena na zdi.. můžu po celkovém vyschnutí jádrové omítk štukovat i s těma prasklinama nebo ne ?? Děkuji

loading...
Předmět Autor Datum
kde je problém ? potřebuji poradit co nejdříve.. děkuji..
TomášBartolčir85 10.08.2016 18:19
TomášBartolčir85
Většinou to praská při rychlém vyschnutí a silnější vrstvě,praskliny nevadí překryje štuk.
kibif 10.08.2016 21:43
kibif
Prasklinky nevadí. Důvodem může být špatný písek (příliš hlinitý), silná vrstva omítky nebo rychlé v…
leo 11.08.2016 08:53
leo
ano podklad jsem dúkladně a dost před nahazováním polil vodou navíc to bylo i našpricovaný, jen se p…
TomášBartolčir85 11.08.2016 20:17
TomášBartolčir85
Praskání omítky: Přiliš silná vrstva, možná jsi to měl dělat na 2x, nejprve jen naplácat a pak teprv…
Rce 12.08.2016 01:05
Rce
To penetrování je teď nějaký mor. Stačí jen naštukovat. Proč by se proboha mělo penetrovat zdivo pře…
leo 12.08.2016 08:39
leo
Jn na co vůbec penetrovat... na penetrace máme "něžné" pohlaví. poslední
CreativanDevil 13.08.2016 02:01
CreativanDevil

ano podklad jsem dúkladně a dost před nahazováním polil vodou navíc to bylo i našpricovaný, jen se ptám abych to za rok nemusel dělat znovu aby se za čas ty prasklinky neobjevovali takže teda ted stačí jen napenetrovat a můžu štukovat i když tam jsou ty prasklinky ? neobjevijou se tam za čas ?? Písek se mi nezdá hlinitý ba naopak je to 0/2 a nahazoval jsem asi 1,5 cm slinou omítku.. kvůli křivosti zdi..

Praskání omítky: Přiliš silná vrstva, možná jsi to měl dělat na 2x, nejprve jen naplácat a pak teprva zarovnat. Nebo příliš vápna. Nebo hlinitý písek, což vylučuješ, tak možná moc vápna, musel bych to vidět.

Co furt má každý s tím penetrováním? To je poslední dobou snad móda. Kašli na penetraci, vyhozené peníze a ztráta času, prostě natáhni štuk na omítku a basta fidli. Namočit stěnu, natáhnout, rozšmidlat filcákem. Šmitec.

To penetrování je teď nějaký mor. Stačí jen naštukovat. Proč by se proboha mělo penetrovat zdivo před nahozením nebo nová omítka před štukováním ? Penetrace slouží ke snížení savosti podkladu nebo ke sjednocení různých podkladů před malováním nebo natahováním tenkovrstvých omítek, případně ke zpevnění sprašujících ploch (sádrokartony, zateplené plochy atd.).
Ty prasklinky lze bez problému přeštukovat, dostatečně navlhčit, štuk nechat pozvolna zatuhnout před filcováním, žádné urychlovače jako průvan, ventilátory apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...