Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pračka Indesit WT120 stále napouští vodu

Dobrý den!
Stala se mi taková věc, že pračka Indesit WT 120 mi zničeho nic stále napouští vodu. Včera jsem to rozebral a :
1. snímačem hladiny to není, protože jsem tam zkoušel jiný a situace stejná, navíc když do hadičky fouknu a nasimuluji velmi vysokou hladinu, tak mi pračka zareaguje správně, že začne vypouštět
2. elektroventilem to není, protože když je puštěná voda, pračka není zapnutá, nebo není navolen žáden program, voda se nenapouští, takže ventil v beznapěťovém stavu těsní
3. Výpustnou hadici mám samozřejmě dostatečně vysoko (jako celých 10 let), vyústění je volně do vanny, není ponořené ve vodě
4. proražený spínací tyristor, nebo slepené relé to taky nemůže být, protože během napouštění to vždy asi 2x na chvilku zastaví napouštění (tak jak to dělalo, když pračka byla dobrá). Tehdy taky vždy 2x nachviličku zastavilo napouštění, pak 2x kratičko dopouštělo, ale pak by už mělo napouštění vypnout, ale ono to zase spustí napouštění, až mi začne přetékat samospádem hadicí.
5. během toho napouštění se začne buben normálně otáčet (prát), tak jak by to mělo být

Vše nasvědčuje, že nějak zblbnul programátor, nebo zrada je někde jinde. Existuje nějaká pomoc, nebo je to opravdu tím programátorem a už šetřit na novou!

děkuji moc za radu, nebo zkušenost Lupkovič

Předmět Autor Datum
Dobrý den,nevěřte v tyristor,zkuste ho vyměnit,letos mě vyškolil u elektroniky líhně,sepnul,ale roze…
Lubomír 04.08.2016 11:12
Lubomír
Děkuji za radu, ale mě se to opravdu chová tak, jak kdysi, začne napouštět a ke konci napouštění to…
lupkovic 04.08.2016 11:29
lupkovic
Ještě taková drobnost,takovou chytrou pračku nemám,ale má jí soused,nechtěl bych něco podobného,mám…
Lubomír 04.08.2016 11:35
Lubomír
Tlak vody mám stále stejný (0,3 - 0,45 kPa) a ona vlastně do žádné poruchy nejde. Pak jak jsem se na…
lupkovic 04.08.2016 11:44
lupkovic
Skúste tú hadičku s hladinovým spínačom preskúšať tlakom vzduchu vo vode na tesnosť,či neuniká tlak. poslední
Slavco31 05.08.2016 08:34
Slavco31

Dobrý den,nevěřte v tyristor,zkuste ho vyměnit,letos mě vyškolil u elektroniky líhně,sepnul,ale rozepnout se mu nechtělo tak jak má,ale s velkým rozdílem ovládacího odporu,který normálně zajišťuje termistor plus operační zesilovač.Také to může dělat někde na desce kondenzátor i maličký keramický.:-)

Děkuji za radu, ale mě se to opravdu chová tak, jak kdysi, začne napouštět a ke konci napouštění to 2x přeruší (jako kdysi), ale pak mu něco řekne "a teď jeď a už nevypínej". Kdyby to po zapnutí nevyplo vůbec, nebo vypínalo nepravidelně, tak bych se k tomu taky přiklonil. Pokud nedostanu jinou radu, samozřejmě vyzkouším i tuto variantu!

ještě jednou děkuji i za tento názor

Ještě taková drobnost,takovou chytrou pračku nemám,ale má jí soused,nechtěl bych něco podobného,mám s mechanickým vačkovým programátorem.Pere přes časovač když je v práci a pokud nedá vodárna ve správný čas správný tlak,tak jde pračka do poruchy,nebo prostě nepere.
Nemůže vám to dělat také kolísání přívodního tlaku vody?:-)

Tlak vody mám stále stejný (0,3 - 0,45 kPa) a ona vlastně do žádné poruchy nejde. Pak jak jsem se na to koukal, tak tam žáden snímač tlaku není, podle čeho by pračka poznala, že tlak je nižšší/vyšší. Prostě jen napouštěcí ventil a hned do bubnu. Z bubnu jde hadička do hladinového spínače (je to vlastně tlakový spínač), ale on s tlakem vody v řádu nemá nic společného. Kdyby jak správně usuzujete třeba měl vliv na uzavření ventilu (třeba moc velký tlak, který kuželka ventilu neprotlačí), tak by mi během toho napouštění nedošlo k tomu dvojímu krátkodobému zastavení napouštění. Při vypnutí napájení, jak jsem psal, ventil těsní spolehlivě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru