Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem moped korado nechce jít za plynem

OK. Je fakt, že ten kanálek od šroubku je pouze pro seřízení volnoběhu, takže na běžný chod nemá moc velký vliv. Co se týče toho rozdílu, že bez filtru motor běží normálně a s ním je přehlcenej, mohlo by jít i o to, že při menším odporu v sání (bez filtru) nasává směs chudší a motor jede lépe. A po nasazení filtru, který částečně omezí průchod vzduchu (v boxu na pravé straně jsou omezovací sací otvory) tak je přisávání směsi obohaceno o snížený přísun vzduchu a směs je bohatší a motor je přehlcen. Pořád, pokud jak píšeš, tazatel nám dává věrohodné informace, tak to vidím někde v hlavní trysce, jehle a jejím nastavení a případně v tom sytiči.
Mě na nasazení a odejmutí filtru s boxem reagoval motor také, ale pokud jsem filtr nasadil tak motor běžel lépe a pokud jsem jej sejmul, tak hůře. Při zmáčknutí páčky sytiče (směs se obohatila), tak motor běžel rovněž lépe, i když jsem filtr odejmul. A motor nešel vůbec seřídit na volnoběh, ani aby spolehlivě běžel.
No a nakonec to bylo to přisávání falešného vzduchu mezi karburátorem a válcem. Takže směs, pokud nebyl nasazen filtr, byla chudší, a pokud byl nasazen, tak se odporem ve filtru obohatila. Totéž při otevření ventilku sytiče. Což je celkem logické. Ale než jsem na to přišel, tak mi to rovněž trvalo dýl. Karbec jsem vždy odmontovával vždy jenom s tím kolenem (jinak to ani nejde), takže mě nenapadlo, že kdysi někdo nasadil blbě karbec na to koleno.
Ale pokud to je obráceně, tož jediná možnosti jsou výše uvedené.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny