Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vnitřni zatepleni dřevostavby z 50 let

Rozhodně bych nedoporučoval zvenku zateplovat polystyrenem a omítkou . To je difuzně uzavřená stěna a tam si myslím , že je velice problematické udělat perfektní vnitřní parotěs (přelepovat páskou spáry atd) . tam stačí když za pár let někdo bude chtít pověsit obraz a vrtačkou něco provrtá a je problém.
V tomhle ohledu je lepší difuzně otevřená stěna , kdy z venku je paropropustná folie a odvětravaná fasáda.
Pokud nechcete vytrhávat venkovní palubky , tak je nutné zevnitř vše vytrhat. Vyházet starou vatu . Pravděpodobně bude pod palubkami térpapír . Pokud je v rozumném stavu ,tak ho tam nechte. Nejlepší by bylo samozřejmě oddělat palubky a ten stárý térpapír a natáhnou tam kontakní paropropustnou folii.
Mezi ty trámky bych dal vatu (třeba orsil ) K trámkum přibít střešní latě (4cm) a stěna bude pak mít 10cm vaty (2 vrsty po 5cm vaty) . Potom bych dal zevnitř silnější latě (5cm) ale vodorovně . Mezi ně dáte další vrstvu 5cm vaty . Ta vám zároven bude překrývat vertikální trámy a lépe zaizolujete stěnu . Na to bych přidělal sponkovačkou parotěsnou folii . Zde pak bude instalační mezera (schováte elektro zasuvky) . Tu vytvoříte bud z dalších trámku a nebo kovovým systémem a na to sadroš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny