Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teče pračka

ahoj pratele,

rad bych se poradil. prijeli jsem z dovolene, dame prat rucniky, po signalu pracky prijdeme do koupelny a tam vytekla pracka. jde o LG plnenou predem, stari temer 5let. jak jsem ji prohlizel, nic moc jsem nenasel. nikde zadne mokro - dival jsem se ze spoda, jedine, co jsem nasel, tak mokro kolem tesnici gumy zepredu. zitra chci dat vyprat neco maleho a najit misto, kde to tece, abych vedel vic. nicmene dotaz.

kdybz to byla ta guma u dvirek, da se to nejak vymenit? vim, ze casto se porouchaji cerpadla a pak nema smysl investovat do opravy, jen me tak nejak stve dnesni doba. vyrobce si vyrobek naprogramuji aby odesel kolem peti let a clovek je nucen obmenovat. ikdyz cerpadlo nema hodnotu 5.000,- a guma treba 3.000,- stejne to cloveka nuti. pripada mi, ze kdyby se mela postavit pracka z nahradnich dilu, 100.000 by mi nestacilo:-)

Předmět Autor Datum
Podívej se, zda tam bude i tvoje pračka: http://nahradni-dily.elektrometal.cz/pracky/tesnen i-dveri-…
Prasak 23.07.2016 20:44
Prasak
Taky už jsem to slyšel, že pračky vydrží max 5 let. Před 13 roky jsem si koupil pračku a ta potvora…
uličník 24.07.2016 13:48
uličník
Predná guma okolo dvierok mohla byť nepatrne, sofistikovane prepichnutá v prádle skrytým, ostrým pre…
Nuda 24.07.2016 14:03
Nuda
Mrkněte taky, zda neteče voda po napousteci hadici uz zeshora od rohacku ve zdi okolo těsnění napoje… poslední
Al2 25.07.2016 12:47
Al2

Taky už jsem to slyšel, že pračky vydrží max 5 let. Před 13 roky jsem si koupil pračku a ta potvora drží a drží. A bez oprav a změkčovačů vody :o) Ale je pravda, až se rozbije, budu kupovat novou. Ne že by oprava byla drahá, ale nové většinou perou lépe a mají menší spotřebu.

Predná guma okolo dvierok mohla byť nepatrne, sofistikovane prepichnutá v prádle skrytým, ostrým predmetom. Musí to byť ale na mieste, kde dosahuje výška hladiny vody v bubne keď vyteká voda okolo pračky. Ak je to iba malá dierka skus ju odmastiť a zlepiť sekundovým lepidlom. Dočasné riešenie, niekedy prežije práčku, prípadne škrečka či babičku a deduška.

Výmena gumy je docela pôrod lebo je guma utiahnutá okolo vane s bubnom veľkou oceľovou "eskápáskou" stiahnutou na skrutku ku ktorej je blbý prístup. Musíš dať dole zrejme vrchný dekel práčky, záleží od výrobku.

Voda môže vytekať cez poškodené odpadové gumené potrubie alebo zle utiahnuté "eská pásky" na gume, čo je málo pravdepodobné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru