Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ohřívač vody - kape

Dobrý den,

nikdy jsem neměl zkušenosti s ohřívači vody a tak se obracím na vás. Jedná se o ohřívač vody značky AEG, typ EWH 100 Classic N.
Byt je obýván téměř dva roky a dosud nebyl žádný problém. Stáří ohřívače bohužel neznám a mohu zjistit až v příštím týdnu. Najednou začalo z bojleru kapat. Zjistil jsem tedy konkrétní místo (červené označení na obrázku). Vůbec nemá vliv, zda teče voda, zda se ohřívá či zda není puštěná vůbec. Ohřívač jsem měl i samozřejmě vypnutý ze zásuvky. Jde o stejný průběh ve všech možnostech. Interval kápnutí je cca 4-10 minut, takže nic velkého. Musím říct, že když jsem si toho všiml (muselo to kapat chvíli), ohřívač vydával poměrně zvláštní zvuky. Myslel jsem si tedy, že by to mohlo být tlakem, že se srovnává. Nicméně 24h poté to stále, přibližně ve stejné míře kape. Je možné, že to ještě nějaký den potrvá a pak bude klid?
Na obrázku můžete vidět odkud voda kape. Zjistil jsem, že ani jeden ze šroubků není příliš dotažený a v podstatě ani pořádně nejde utáhnout (protáčí se lehce). Nicméně jako laik jsem zkusil nanést trochu určitého spojovacího lepidla. Kapání přestalo, ale začalo kapat z místa druhého šroubku (fialové označení). Opět jsem tedy lehce zalepil a kapat začalo jako tomu bylo v prvním případě jen o něco výše /u konce zaschlého lepidla - modré označení/.
Kde by mohl být problém? Bohužel nové šroubky zkusit nemohu, v bytě pár dní nebudu. Kde by mohl být problém? Mám se připravit na něco závažnějšího?

Předmět Autor Datum
Tak tohle zalepit nepůjde.Bude to chtít vyměni celou přírubu.
kenav 21.07.2016 13:12
kenav
Díky za tip. Já si ani nemyslel, že bych to zalepil. Takže myslíže, že komplet celá příruba by to vy… poslední
jonasmach 21.07.2016 20:24
jonasmach

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru