Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dlazba, umakart a nieco za WC

Zdravim,

Idem kus spravit poriadky v kupelni a uvazujem ze na umakart nalepim obkladacky. Chcem sa opytat, ake pouzit lepidlo a aky pracovny postup. Na nete som samozrejme hladal, ale nebol som o vela mudrejsi.

Raz som to uz robil, zvolil som postup s Duvilaxom. Proste som zobral duvilax a primiesaval don obycajne lepidlo na obklady dovtedy, kym nevznikla pasta. Tu som potom nanasal na obkladacky v minimalnej vrste (brebenovou spachtlou) a lepil. Drzi to ako fras uz asi 6 rokov bez akejkolvek znamky poskodenia (ani sparovacka nepraska).

Je tento postup v poriadku ? Nie je aj nieco jednoduchsie ? Chlapik v obchode mi vravel ze najlepsie je pouzit len cisto surove obycajne lepidlo (take ako dam aj na podlahu) ale toho sa bojim. Zas on ako predajca by mal byt znaly problematiky. Dalsi mi zas odporucil lepidlo MAMUT. S tym som raz lepil zrkadlo, samozrejme to drzi, len je otazna cena a spotreba.
Ako to spravit co mozno najlacnejsie, ale samozrejme na dlhe roky, teda kvalitne ?

Druhy problem, z coho spravit stenu za zachodom ? Myslim tu co oddeluje stupacky. Na otvaranie dam zrejme taku tu bielu roletu stahovaciu (to si asi necham spravit a namontovat, nerobil som s tym, nechce sa mi laborovat) Ale co dat hned za zachod ? Uvazoval som samozrejme nad OSB doskami a na to ten obklad (stupacky su pomenene, snad sa to v dohladnej dobe (do 10r) nebude nejak rozoberat a menit. Potom ma ale nepadlo, ze mi zacne slzit trubka, alebo sa mi daco v zachode vyleje a OSB doska zo spodu napuci a obklad bud praskne, alebo odpadne. Cize chcelo by to nieco odolne vode. Co tam dat ?

Dakujem za nazory.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru