Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymena oleje Jikov JK 443 613 -kompresor

Dobry den, poridil jsem si do domaci dilny kompresor na ofukovani a prilezitostne na strikani lazury na drevo. Ale potreboval bych se v tom prosim trosku zorientovat a tak mam par dotazu.

Jedna se o kompresor Jikov JK 443613 417 200 a Mohelnicky motor trifazovy.

1. jak provest vymenu oleje, jde mi spise o to kudy :-) podle meho nazoru je spodni sroub na kompresoru vypustak a ten nahore se zoubkama merka + napousteni? (olej jsem zakoupil kompresorový Scheppach)

2. da se podle fotky zjistit nejmensi moznost nastaveni regulacniho ventilu? Jde mi o to ze bych jej rad obcas vyuzil na strikani modelu kde bych potreboval max. cca 1-1,5 Bar nastavit

3. prijde mi ze mam problem s tlakovym spinacem, po nafoukani cca 8baru se vypne ale zustava mi vyset jedna faze, alespon mi to tak prijde podle zvuku ze motor zustane vyset a hucet, spinac jsem rozdelal ale je naprosto cisty i kontakty, nevite nejakou fintu na tento spinac?

Veskere foto kompresoru je zde https://drive.google.com/open?id=0ByfnUmelbIiFWEtI bWp6dTdXUFE

Dekuji za kazdou radu

Předmět Autor Datum
1. ano,ano Nechte chvíli běžet, až se olej mírně zahřeje, pak vypustit a měrkovým otvorem nalít nový… poslední
leo 19.07.2016 17:36
leo

1. ano,ano Nechte chvíli běžet, až se olej mírně zahřeje, pak vypustit a měrkovým otvorem nalít nový, správnou hladinu kontrolovat měrkou při vypnutém kompresoru
2. nedá, ale tlak po redukci vám ukazuje přímo manometr (je třeba regulovat při nějakém odběru vzduchu, jinak neukáže správně). Ale tipoval bych, že tlak 1,5 baru nastavit půjde ( na stupnici máte 5,10,15 atm, = cca barů)
3. chod motoru na jednu fázi je nepravděpodobný (pokud by se tak stalo, měl by vypnout motor. spouštěč nebo by motor shořel). Není ten zvuk náhodou způsoben propouštěním zpětného ventilu ? To snadno vyzkoušíte po nafoukání odpojením kompresoru od sítě vytažením kabelu ze zásuvky nebo vypnutím hlavního vypínače. Pokud zvuk trvá, není to motor, ale zpětný ventil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru