Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štuk na nátěr

Ahoj, prosím o radu. Vypovím vám cel příběh, kdyby se tu našel nějaký joudík jako já, třeba ho to odradí od některých kroků :D
Začalo to tak, že nám solidně plesnivěla zeď napůl zaražená v zemi (jsme v polosuterénu). Už jsem to nemohla vydržet, tak jsem nakoupila protiplísňovou barvu a řekla manželovi ať to oškrábá. Ten to oškrábal tak nešikovně, že vzal nejen starý štuk, ale udělal i solidní rýhy. Sem tam tam zbyl nátěr, který šel dolů děsně pomalu. I jsem si na to chtěla zaplatit člověka, co měl taxu za metr čtverečení, ale jak to viděl, tak mi pak přestal brát telefony či se vymlouval na nemoc (je asi jasné proč :D). No nakonec jsem to tak nějak jak to šlo oškrábala.
Stěna pak vypadala tak, že někde (uspod) to bylo děsně hrubé,nevím co, jakási hmota naplácaná, pak najednou konec, okrově zbarvené hladké cosi, do toho staré díry zatmelené, sem tam kus jakéhosi šedého hrubého, chvíli pod, chvíli nad vrstvou, no nechápu.Snažila jsem se to co nejvíc zahladit tou škrabkou a pak jsem prostě vzala barvu a jako správný joudík laik si řekla že tlustým nátěrem to zarovnám. Barva za 800 stovek jedna, vypotřebovala jsem na to dvě a konalo se velké "překvapení", vůbec se to nezarovnalo a vypadalo to prasácky.
Tak jsem si řekla že teda koupím štuk a obhodím to. Však na youtube to vypadalo děsně snadno. Napenetrovala jsem to a hned do mokrého, jak tvrdili na youtube jsem štukovala. No asi vám bude jasné co se stalo. Jenom jsem nadělala děsný bordel a manžel ten štuk pak ještě za mokra sundával protože se na něm začaly tvořit bublinky (asi z předchozí malby).
No a v tom stavu to zůstalo. Asi by to chtělo oloupat, ale teď jsem si to navlhčila a zkoušela to a ta stará barva jde dolů po centimetrech.Drží jak přibitá. Tož hledám způsob, jak to zarovnat i přes malbu, máte nějaký nápad? Dá se štuk natáhnout přes malbu? Nebo něco jiného?Protože ta malba fakt nejde dolů. Beru to hranou špachtle a odlupuju tak centimetr za pět tahů.
Jinak zatím utraceno cca 2000 a stěna pořád v hrozném stavu. Když se mi na začátku (po manželově oloupání) k tomu vyjadřoval nějaký týpek, říkal, že za 5000 to dá do kupy. To mi přišlo moc na zeď, co měří cca 10 m čtverečních. Teď už jsem však svolná to někomu dát, ale manželova hrdost tomu nedá a chce to udělat sám. Vůbec ale nemá tušení jak, protože není žádný zedník a nic takového nikdy nedělal.
Poradíte?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Barboro, pokud to u Vás vypadá, tak jak si představuji, tak penetraci PPB a na to štuk. Pokud je ale… poslední
milan.cukrar 15.07.2016 06:51
milan.cukrar

Barboro, pokud to u Vás vypadá, tak jak si představuji, tak penetraci PPB a na to štuk. Pokud je ale problém s plísní, tak se musí odstranit příčina plísně a zapomeňte na můj první návrh. Pokud je situace jako u souseda, tak musíte stěnu otlouci až na podklad. Pokud je situace ještě jiná, nežli u souseda, musíte zvolit jiný postup.

Už chápete, že bez místního šetření, prohlídky, poťukání na zeď nejde stanovit postup.
Je to podobné, když zavoláte doktorovi, "mám na ruce pupínek, co s tím"
Přeji hezký víkend.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru