Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprvava rozlámané betonové desky venkovní terasy

Dobrý den.
Prosíme o radu ohledně opravy železobetonové desky na terase. Betonová deska je velká přibližně 46 m2. Pod její částí (cca 30 m2) jsou úložné prostory, do kterých již zatéká. Betonová deska je cca 35 let stará, ale z kvalitního železobetonu. Ten popraskaný není, pouze v místě dilatace si deska různě posedala, jak šel čas (obdélníky o velikosti cca 1,5 * 2 m). Tím došlo k porušení spádovosti a ve středu přímo nad úložnými prostory se nám drží voda, která pak popraskanou dilatací zatéká pod desku a prosakuje dovnitř prostor (deska slouží i jako strop).

Uvažovali jsme o následném postupu. Napenetrovat DenBraven hloubkovou penetrací, nanést cementový potěr weber.bat 30Mp smíchaný s flexibilním lepidlem weber.for flex + zapracovat weber.bat výztuž G120 do cementových potěrů (kari síť ze skelných vláken), a jako finální pochozí vrstvu dát cementovou plastickou stěrku Ercole.
Jsme si vědomi toho, že tento postup je značně nestandardní, nicméně vyrovnat a vyspádovat je nutné tloušťky od 1,5 cm až do 12 cm v místě hlubokého propadu (ten naštěstí není nad uložným prostorem, ale už mimo něj). Nad úložný prostor příjde vrstva pouze do 3 cm a vyspádovat ke kraji už pak do tloušťky 1,5 cm.

Prosíme tímto o radu, zdali jsme zvolili vhodné materiály, nebo je naše cesta špatná a potěr se nám od spodního betonu odloupe (odtrhne) v zimním období? Taktéž si nejsme jisti, jestli v takto tenké vrstvě máme opět dělat dilatace, nebo je možné zalít celou plochu v kuse a udrží to ta síť + lepidlo v potěru?

Pokud někoho z vás napadá vhodnější řešení našeho problému, rádi uvítáme vaše návrhy a zkušenosti. Bourat a dělat celý strop a plochy znovu je bohužel nad naše finanční možnosti.

Předem děkujeme za Vaši pomoc.

Předmět Autor Datum
Plánovaná operace nijak nezamezí dalšímu pohybu panelů. K izolaci úložného prostoru bych použil spíš…
kejki 10.07.2016 11:10
kejki
Okolo domu byla před 35 lety dovezena navážka. Pod beton na terénu byl dán štěrk a písek. Rozumím to…
Majenka 10.07.2016 12:40
Majenka
Ano a počítat s rozdílným pohybem obou částí. Ale vidíte, že se jinak nikdo ze zdejších stavitelů ne… poslední
kejki 11.07.2016 21:09
kejki

Plánovaná operace nijak nezamezí dalšímu pohybu panelů. K izolaci úložného prostoru bych použil spíše izolační folii nebo pásy do spádu, kryté pochozí vrstvou. Existují i pochozí izolace rovných střech.
Část panelů je tedy na terénu, co je pod nimi? V každém případě ty čaást musí být dilatované, protože se budou chovat různě i v dalším čase.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru