Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ložisko pračky LG F1068QD

Zdravím všechny tady, potřeboval bych důležitou radu pustil jsem se do opravy ložisek, po rozebrání vany jedno ložisko, jeho část zůstala v domečku, zbytek se vydělal zároven s bubnem. Druhé ložisko po 1,5 dnu, částečně vyděláno, ale zase zůstala část v domečku ( tj. ten kroužek, co se nehýbe, zbytek i s kuličkami jsem dostal ven. ) Nevím jak přesně definovat, když tak jsem vložím foto. Už jsem použil povolovač, použil jsem všechny možný tyčky,ale zbytek toho ložiska stále drží a asi se nehodlá pustit... A už nevím co použít a už se mi do toho nechce bouchat, aby to nezačalo praskat..

Předmět Autor Datum
Dobrý den,nevidím to,ale nešlo by vyvrtat tak trojku dirku tam co je ten kroužek,ale z druhé strany…
Lubomír 09.07.2016 17:29
Lubomír
Vrtat do ložiska? To jde hodně těžko, spíše vůbec...
tomcat35 09.07.2016 17:34
tomcat35
Zkusil bych vnitřní kroužek toho ložiska ohřát horkovzduškou, nebo kroužek fričkou opatrně rozříznou…
tomcat35 09.07.2016 17:36
tomcat35
Takže abych to shrnul: vnitřní kroužek ložiska zůstal na hřídeli, klec s kuličkami je někde vydělaná…
czcharlie 09.07.2016 18:00
czcharlie
Tazateli,vyfoťte ten domeček,hledat to nemíním.Není umění jít do opravny a vyndat origo stahovákem,a…
Lubomír 09.07.2016 18:27
Lubomír
Je to předem plněná pračka.
radek3 09.07.2016 18:51
radek3
Prohlídněte jak je tam usazen ten rozpěrný kroužek mezi ložisky z fotky to není vidět,očistěte to dů…
Lubomír 09.07.2016 19:20
Lubomír
V tomto případě bych udělal svár v místě kroužku, kde se točily kuličky. Pak nechat vychladnou, krou…
tomcat35 10.07.2016 09:25
tomcat35
Jste si jistý tím svarem? Pletu se nebo vidím kolem ložiska plast? Bál bych se, že ho tím teplem zde…
dejv111 10.07.2016 10:34
dejv111
Dobrý den,ten svár je běžné řešení,jdou udělat i návarky pro uchycení stahováčku,jenže zde je to z p… poslední
Lubomír 10.07.2016 10:40
Lubomír

Takže abych to shrnul: vnitřní kroužek ložiska zůstal na hřídeli, klec s kuličkami je někde vydělaná (tedy nejspíš na nočníku) a vnější kroužek zůstal v domečku. Takže pokud nejde stáhnout kroužek z hřídele dělá se to tak (když není nebo nepomůže stahovák), že se z jedné strany podloží palicí a z druhé strany se jinou palicí udeří. Kroužek praskne. Druhá možnost je flexa jak už kdosi psal. Kroužek v domečku je trochu problém, flexou to nejde, praštit do toho není jak a tak zbývá stahovák. Je-li kroužek sveřepý dá se celý domeček na noc do mrazáku. Do kroužku se navíc zasune natěsno trn, nejlépe z mědi nebo mosazi, ale není to podmínkou. Ráno se domeček co nejrychleji ohřeje tak, aby se zároveň co nejméně ohřál tvrdohlavý kroužek. Ten pak jde vcelku snadno vytáhnout. Trn se do kroužku dává proto, aby co nejdéle udržel kroužek podchlazený. Ovšem v bez patřičného vybavení a zkušeností to jakýmkoli způsobem bude trochu oříšek, takže bych radil nějakou dílnu, nemusí to být bezpodmínečně opravna praček.

Tazateli,vyfoťte ten domeček,hledat to nemíním.Není umění jít do opravny a vyndat origo stahovákem,ale vyndat to doma s tím co mám.Nikde jsem nepsal o vrtání ložiska,psal jsem postup,kterým se dá ložisko vyrazit otvorem,který si vyvrtám,přesně tam kde je ten kroužek.A také jsem pochopil dotaz,že se jedná o vnější kroužek ložiska.:-)

Prohlídněte jak je tam usazen ten rozpěrný kroužek mezi ložisky z fotky to není vidět,očistěte to důkladně po obvodu a uvidíte,jestli tam není nalisovaný,potom by mělo jít ložisko vylisovat,nebo vyrazit současně s kroužkem,který ho vytlačí.
Pokud to tak není,počkejte až se tu objeví pan Mirektatra,ten tyto věci zná a poradí.:-)

Dobrý den,ten svár je běžné řešení,jdou udělat i návarky pro uchycení stahováčku,jenže zde je to z plastu,tak to poteče,bliknout a zamočit,jako na karoserii auta,ale tazatel nenapsal jak je vybavený a co umí,což je základem každého dotazu a ulehčení pro rádce,kterou cestou tazatele směrovat.
Takto malé ložisko přeřiznete i malou mikrobruskou s řezným kotoučkem velice rychle,ale musíte to mít doma.Nebo si vyrobím různá páčidla,ale vše je o vybavení.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru