Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Regál z OBI.

Včera jsem si koupil v OBI tenhle regál - dle nabídky z aktuálního letáku. Teď ho dávám dohromady.
http://www.obi.cz/decom/product/OBI_Kovov%C3%BD_re g%C3%A1l_%C5%A1roubovan%C3%BD_150_x_75_x_30_cm_b%C 3%ADl%C3%BD/4469375
Zlákala mne cena, za tu cenu by se mi nechtělo podobný regál ukutit.
Ale jak se mi to jeví, je udělaný z plechu síly žádná celá nula nula nic a chci vidět, jak snese to třicetikilové zatížení na každé polici.
Tak se asi vrátím k domácímu kutění.

Předmět Autor Datum
No v každém případě doporučuji nezdržovat se v blízkosti plného regálu ;-). Udělal jsem kdysi stejno…
czcharlie 07.07.2016 11:48
czcharlie
Ten regál mám a skutečně vydrží. Musíte si uvědomit, že plech je vyztužen ohyby a stojky jsou s poli… poslední
leo 08.07.2016 14:03
leo

No v každém případě doporučuji nezdržovat se v blízkosti plného regálu ;-). Udělal jsem kdysi stejnou pitomost - koupil jsem tamtéž regálek na knihy. Byl z dřevotřísky 11 !!! mm a dopadlo to jak to dopadnout muselo. Pět knih v jedné poličce oné "knihovničce" zlomilo vaz. A Codex Gigas to tedy rozhodně nebyly. Tím u mě OBI definitivně do smrti skončil i kdybych si měl hřebíky kovat sám.

Ten regál mám a skutečně vydrží. Musíte si uvědomit, že plech je vyztužen ohyby a stojky jsou s policemi šroubované, nikoliv jen zaháknuté. Samozřejmě jde o statickou zátěž, nějaké poskakování po policích nepřichází v úvahu. V případě nějakého malého těžkého předmětu (třeba svěrák) uloženého do police akorát doporučuju ho podložit třeba překližkou, aby se váha roznesla ne větší plochu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru