Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem El. trouba Mora - teplota

El. trouba Mora EVP 443-424M - Prý málo pekla. Termostat spíná jak má. Pořídil jsem samostatný teploměr do trouby a zjistil jsem že při např. nastavení na 200 trouba hřeje (jen) cca 160 stupnu (dle nezávislého teploměru). Počítal jsem s tím že bude tedy stačit nastavovat termostat o cca 20% víc - jenže později jsem zjistil, že teplota kolísá, takže by to stejně nebylo ono.
Jediné co mě napadá, vyměnit termostat - mohlo by to být tím? Nebo může být problém jinde?

náhradní termostat - asi univerzální ZDE - za 350,-
náhradní termostat přímo na model 4809 0000 ZDE - za 500,-

Trouba typ - OBR
Termostat - OBR

Za případné info Dík

Předmět Autor Datum
Zkus vyměnit termostat,při ceně,co uvádíš asi nejschůdnější řešení,ne ?
E250TD 08.07.2016 14:24
E250TD
Tady ty vestavné velké trouby je třeba mít pečlivě vyvážené. I malá netěsnost dvířek dovede velmi oc…
pedroso 08.07.2016 19:57
pedroso
- Umístění a uchycení termostatu, jsem si všinul až po výměně - a teprve až potom jsem přemýšlel pro… poslední
UBOB 24.07.2016 16:03
UBOB

Tady ty vestavné velké trouby je třeba mít pečlivě vyvážené. I malá netěsnost dvířek dovede velmi ochladit vnitřní prostor. Švagr měl dvě vestavné podobné. Ani jedna nepekla dobře. A to měla být kvalitní MORA.Asi hloupá rada,ale klasická malá nebude mít chybu.

- Umístění a uchycení termostatu, jsem si všinul až po výměně - a teprve až potom jsem přemýšlel proč je to tak jak to je. Proč je termostat v nejvyšší části trouby, těsně nebo se přímo dotýkající topného tělesa. Nevím, dle mého už hloupěji umístit nešel neb koho zajímá teplota topného tělesa - zajímá mě teplota uprostřed trouby kde se peče.
- Termostat jsem vyměnil, ale defacto to bylo stejné - po pár pokusech se zasouváním a vysouváním termostatu z a dovnitř trouby, s měřením nezávislým teploněrem, jsem došel k nastavení, kdy trouba reaguje jak má - a to tak, že když si nastavím např. 200 Celsia, tak se nevypne ohřev v okamžiku kdy se nahřeje topné těleso na 200, ale kdy cca v polovivě výšky troby je požadovaná teplota.
- Nápad s uložením trouby v rovině je jistě také dobrý, ale já s troubou nehýbal a přesto blbnula - ale usazení a těsnění jsem i tak skontroloval.

Takže za mě - asi stačilo jen laborovat s termostatem, který se pravděpodobně přímo dotýkal topné spirály (nebo byl maximálně 1mm od ní). Kdybych se na to podíval dříve, tak bych si ušetřil peníze - nenapadlo mě že konstrukce je tak, jak to slušně říci - podivná.

Vyřešeno

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru