Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno malba a oprava staré omítky

Po oškrábání staré malby jsem zjistil že pod malbou jsou praskliny v omítce a omítka je částečně vypadaná asi do hloubky 1cm (i díky škrábání staré malby) a zdá se že je i lehce drolivá a to v rozích stěn a stropu a i u stěn a podlah a i místy ve stěně. Nevíte náhodou někdo jak to opravit aby to byly stěny hladké a kompaktní a přiravené pro malbu?

Předmět Autor Datum
Fotky nic moc, ale podle toho, jak to vypadá, tak zbytky neoškrábané malby umýt (až na omítku, takže…
Kachlík 07.07.2016 10:00
Kachlík
Tak tohle by mě taky zajímalo. Je to velmi časté ve starých domech. Určitě to opravit jde i bez otlu…
Omítka 14.07.2016 09:54
Omítka
Stačí spáry proškrábnout, vyčistit (třeba vysavačem), navhlčit, zamáznout Uniflotem a po zaschnutí p… poslední
rokator 14.07.2016 11:36
rokator

Fotky nic moc, ale podle toho, jak to vypadá, tak zbytky neoškrábané malby umýt (až na omítku, takže fakt důkladně), největší díry vyspravit (sádrou, maltou, čímkoliv ;-)), napenetrovat a přeštukovat.
Druhá varianta - otlouct a znovu nahodit (ale předpokládám nedostatek času vzhledem k tomu, že původně bylo v plánu jen malování, nicméně by se v rámci toho dala rekonstruovat rovnou i elektřina do mědi - tohle vypadá, že je ještě hliník).
Každopádně to nebude ani rychlé, ani levné (v porovnání s prostým vymalováním) :-(.

Tak tohle by mě taky zajímalo. Je to velmi časté ve starých domech. Určitě to opravit jde i bez otlučení staré omítky. Pokud drží a nejsou dutá místa. Snad někdo poradí nízkonákladový a úspešný způsob bez zprofanované perlinky a lepidla které jsou výsadou nepřemýšlejících bohatýrů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru