Předmět Autor Datum
Napr. Kronospan dela OSB primo urcene k pouziti ve vlhkem prostredi.
Kurt 03.07.2016 15:48
Kurt
Děkuji, a jak dlouho to vydrží když na to občas zaprší?
Wezzy 03.07.2016 15:52
Wezzy
Je to jen o kvalitě nátěru a následné údržbě. Povrchově neupravené po půl roce začnou "šupinatět". K…
sHpy00n 03.07.2016 22:30
sHpy00n
Podle me je OSB blba volba. Ta povrchovka by musela bejt superkvalitni a stejne tomu neverim, je to… poslední
bahno 04.07.2016 08:40
bahno

Je to jen o kvalitě nátěru a následné údržbě. Povrchově neupravené po půl roce začnou "šupinatět". Když tomu dáte kvalitní povrchovku a budete se starat, vydrží do halelujá. OSB 3 jsou do vlhkého prostředí, OSB 4 desky s vysokou únosností také. OSB 3 lacinějsí, 4 dražší. Egger má vyšší kvalitu i cenu.

Podle me je OSB blba volba. Ta povrchovka by musela bejt superkvalitni a stejne tomu neverim, je to docasny reseni s dobou pouzitelnosti << 1 Furt. Navic vybeh pro zelvu - predpokladam, ze minimalne cast bude v kontaktu se zemi, mozna dokonce v zemi a to podle me OSB neda. Kdyz uz nejakej takovejhle material, sehnal bych 6mm vodovzdornou _BOROVOU_ preklizku(znama jako bednova preklizka). Cenove je OSB podobna, ale je to podstatne kvalitnejsi material a kdyz se napusti ridkym epoxidem, tak drzi bez problemu, ostatne stavi se z ni bezne lode.
Ja sem zelvi vybeh realizoval ze stracenyho bedneni 20cm sirokyho, mam ho jenom usazeny do 5cm piskovyho loze cca 20 cm pod zemi a vysypany zhutnenym sterkem a nahore zeminou(a osazeny kytkama) a po dvou letech docela dobry, zadny problemy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru