Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytopený sklepní byt

Dobrý den,

minulý týden jsem se vrátila z dovolené a čekal mne šok v podobě vytopeného sklepního bytu. Bydlím v 50 let starém baráku, kde ještě odvod vody z okapu vede do baráku kde je takový přepadový kanálek a následně teprve ven. Je to z důvodu případného vyčištění při zanesení. Problém je v tom, že pokud si člověk nevzpomene a odpad nevyčistí, ve chvíli kdy přijde silný déšť voda místo ven vytéká do baráku a následných sklepních prostor. Chci tedy poprosit o radu. Z vytopeného bytu jsem vyhodila promáčený a zničený koberec a nechávám podlahu schnout volně na vzduchu, na pár dní jsem zapnula i přímotop ale nijak výrazně to nepomohlo, zdá se mi, že to vůbec neschne, nemám tušení, kolik vody tam ani bylo ale podlaha je mokrá cca tak z 1/3 pokoje.Podlaha není nijak odizolovaná, je na ní pouze podlahová stěrka. Ta se bohužel asi velkým množstvím vody začala drolit a já teď nevím co s tím, jestli nechat uschnout a dát na ní koberec, nebo něčím přetřít znovu? Nebo dát pod koberec nějakou jinou izolaci neboť v zimě je tu od podlahy chladno. Nechci dělat nějaké velké zásahy protože nevím, zda tady budu v příštích letech ještě bydlet.V místnosti se neustále drží vlhko a já nevím, jak se ho zbavit a obávám se, aby to nezačalo plesnivět. Navíc se celý byt chystám vymalovat a bojím se, aby mi to vůbec uschnulo, když nechce schnout ani ta podlaha.
Poradíte prosím co s podlahou?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sklepní byt má sklepní efekt, ochlazením se zvýší relativní vlhkost a vysychání moc nejde. Doporučuj… poslední
kejki 24.06.2016 22:30
kejki

Sklepní byt má sklepní efekt, ochlazením se zvýší relativní vlhkost a vysychání moc nejde. Doporučuji odvlhčovač, sice to stojí 5 tis. ale úbytek vody bude mnohem větší.
Osobní zkušenost, my jsme sice měli botky čisté, i kanál na dvorku, ale sousední rohový dům na vyplavení úplně stačil. Hodně sice zmizelo v části sklepa, která bývala pivní sklep, ale i tak byla cítit vlhkost a později zatuchlina. Pak už byla kontrola "mrtvých holubů" automatický rituál června.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru