Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strecha na drevnik z asf. pasu

Zdravim,

planuju stavet strechu na drevnik a jako vrchni krytinu pouziju asfaltovy pas (pokladat budu na OSB 3 desky). Momentalne se koukam po ruznych pasech a tak nejak nevim jestli je lepsi dat jednu vrstvu nejakeho mod. asf. pasu (SBS) s bridlici, nebo pouzit 2 vrstvy s tim, ze pouziju jako podkladni pas neco levneho s mineralnim posypem a jako finalni vrstvu dam neco tenkeho s bridlici (napr. pergola roof). Obe varianty vychazi na priblizne stejne penize.

Kterou z variant byste volili vy? Popripade proc?

Pozn.: Sindel nechci, protoze je to a. drahsi, b. moc pracne.

Diky za nazory!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych nepoužil žádné osb ani lepenku, ale plechovou imitaci tašek na latích... Jednoduché, rychlé,…
Requied 17.06.2016 12:14
Requied
A není to hlučné, když prší?
Trilobit 17.06.2016 17:28
Trilobit
Zdravím To je častá námitka proti plechovým střechám dle mně ale neopodstatněná,protože když prší ta…
PETR M. 17.06.2016 18:25
PETR M.
Plech bych neradil. Sice možná vyjde levněji m2, ale jsou hrozně drahé doplňky. Krom toho plech se n…
uličník 17.06.2016 22:32
uličník
No nevim... Dělal jsem střechu (ruukki monterey, 30let záruka) na rd 200m2 a cena krytiny + hřeben +…
Requied 17.06.2016 23:15
Requied
Modifikovaný pás jste s cenou okolo 150 - 190 kc/m2. Zde u toho ale je lepší vědět rozměry. Pásy se… nový
uličník 17.06.2016 23:33
uličník
Zapomněl jste na plné pobiti střechy osb deskou. Na 1m roztec krokvi musi být 15-18mm deska, takže +… nový
Requied 18.06.2016 00:23
Requied
nezapomněl. to píše, že tam hodlá mít. Krom toho OSB min 22 cm. Já osobně nevidím výhodu u žádné z t… nový
uličník 18.06.2016 08:59
uličník
Doporučuji plech, nedrží se na něm nečistoty, pevný hladký omyvatelný povrch, instalace na dřevník n… poslední
PETR M. 18.06.2016 09:06
PETR M.

Zdravím
To je častá námitka proti plechovým střechám dle mně ale neopodstatněná,protože když prší tak sám déšť vytváří jistý "hluk" voda pleská o jakoukoliv zpevněnou plochu, prší-li málo pak kapky na plechu tvoří jemné šumění, když prší hodně tak stejně nikdo u té střechy stát nebude a i kdyby, zvuk splývá s okolním šumem... To samé při užití plechu na střechu domku , mám jím pokrytou cca polovinu domu a rovněž ho mám nad dřevníkem žádný problém, navíc v okolí je hromada domků s plechovou střechou když prší a jdu náhodou kolem neslyším odtud nebo odtamtud žádný nepříjemně zvýšený hluk oproti ostatnímu pozadí vše splývá....
Hluk by mohl vadit jen v případě, že stojíte za silného deště přímo pod tím bedněním s plechem, kde dále nejsou žádné další vrstvy tj. tepel. izolace stropy mezery apod. Mám to takto i na šopce kde je jen na deskách ani za deště žádný problém zkrátka to trochu šumí žádné "trhání uší" se ale zdaleko nekoná..čili já pokud budu v budoucnu zase pokrývat jdu opět do plechu :-)

Plech bych neradil. Sice možná vyjde levněji m2, ale jsou hrozně drahé doplňky. Krom toho plech se nesmí řezat rozbruskou a tak se to stříhá nůžkami a nebo řeže pilkou na železo. Pořídit si na to věci jsou další náklady navíc. Nevím, jak je dřevník velký, ale asi modifikovaný pás bude nejlevnější. Ale i pod ten pás se má dávat podkladní. Nejčastěji R13. Ale jak píši, nevím velikost a jakou kvalitu provedení a jaký vzhled je požadován.

No nevim...
Dělal jsem střechu (ruukki monterey, 30let záruka) na rd 200m2 a cena krytiny + hřeben + větrací pás hřebene + oplechovani štítu, šrouby, 33m okapy, svody, ochrana proti ptákům, atd...
1m2 přišel komplet na 330,-

Aku šroubovák a nůžky na plech má doma každý... Takže jakýpak speciální nářadí k tomu je potřeba?

Modifikovaný pás jste s cenou okolo 150 - 190 kc/m2. Zde u toho ale je lepší vědět rozměry. Pásy se prodávají v rolích 7,5 m2. Z toho vyjde tak cca 6,5 m2 plochy Plech vám střihnou na délku, ale šířka je daná. Majitel si musí spočítat, co je lepší, kde bude mít minimum odpadu. A co se týče nářadí, každý má aku vrtačku. ale jak starou a s jakou výdrží baterie a dobou nabíjení... A nůžky na plech? Taky jsem se setkal že ani řemeslníci neměli pořádné. Jen nějaké z domova. Ale to sem nepatří. Prostě si myslím, že pro kutila je lepší ten modifikovaný pás, než plechová krytina.

nezapomněl. to píše, že tam hodlá mít. Krom toho OSB min 22 cm. Já osobně nevidím výhodu u žádné z těchto krytin. U plechové krytiny možná nevýhody převažují. Ovšem na jednoduchosti provedení je lepší modifikovaný pás. Ten mívají všude skladem. Plechová krytina se musí objednávat a pokud při realizaci zjistí někdo, že mu něco chybí, tak si počká, než to přivezou do stavebnin.

Doporučuji plech, nedrží se na něm nečistoty, pevný hladký omyvatelný povrch, instalace na dřevník nebude problém,mám na šopě pozink šablony které byly původně již na staré šopě stáří letos cca 56 let ? stále jako nové,plech je stále pevný neohebný bez koroze, pokud se navíc sem tam přetřou, zkrátka není co řešit....Jinak pokud chce tazatel ušetřit nemusí na dřevník kupovat novou krytinu, stačí např. ze stavebního bazaru, u plechu hned ví na čem je stačí prohlédnout......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru