Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novy plot na zahradu

Zdravim,

Budem na zahrade menit plot a uvazujem, ze klasicke pletivo nahradim niecim tazsie prekoatelnym.
Samozrejme ma hned napadol vlnity plech. Koli estetickosti by som kombinoval 1 plech a k tomu 2 L profily, aby sa vytvorili medzery .
Trocha ma odradza cena, vychadza mi dost vysoka. Preto sa pytam ci Vas nenapadne nejake lacnejsie a podobne odolne riesenie.

Dakujem.
Změna předmětu, původně: Novy plotna zahradu (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jesli vám jde o nahrazení pletiva kvůli riziku překonání, můžete pletivo doplnit trnitými keři, skrz…
náhodný 13.06.2016 15:29
náhodný
Nooo, toto sa mi aj celkom pozdava, taketo riesenie. Nenarusa to estetiku (predsa len plech neni nic… poslední
Matfej 14.06.2016 20:47
Matfej

Jesli vám jde o nahrazení pletiva kvůli riziku překonání, můžete pletivo doplnit trnitými keři, skrz které neproleze žádný člověk, ani pes, ani slepice od sousedů.

Například některé druhy dřišťálu (slovensky Dráč obyčajný) - berberis, jsou velmi pichlavé, zvláště pak i suché větvičky, které bodají jako jehly. Ale dřišťál je velmi pěkný, vzhledný keř (podle druhu), s červenými drobnými plody, lze ho dobře stříhat a tvarovat, takže se moc nerozroste. Viz např. http://botanika.wendys.cz/index.php/14-herbar-rost lin/607-berberis-vulgaris-dristal-obecny

Další zajímavý pichlavý keř nebo nízký rozložitý stromje rakytník řešetlákový (slovensky Rakytník rešetliakovitý), aby měl plody, sází se dva druhy - samec a samice, velice hustě se prokoření, výborně se hodí na zpevnění svahů, břehů, mezí, pro lidi je při dobrém tvarování prakticky neprostupný, pichlavý. Viz např. http://botanika.wendys.cz/index.php/14-herbar-rost lin/821-hippophae-rhamnoides-rakytnik-resetlakovy

Vhodné jsou i různé růže, pnoucí růžové keře, šípkové keře, skrz které prolezou tak sotva zajíci, ale lidé ne, plot z růži je skoro neprůchodný, lepší než nějaký plot z vlnitého plechu, vlnitého eternitu, nebo prken, desek apod. Na jaře a v létě krásně kvete, voní, na podzim i v zimě má rudé šípky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru