Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Trouba - problém s teplem+plotýnka

Ahoj, chtěl bych požádat o teoretickou radu. Po zapnutí a zahřátí trouby hodně pálí i prostor, kde jsou přepínače na plotýnky. Pochybuji, že to tak má být, protože předpokládám, že by tam měla být nějaká izolace. Včera přestala na plný výkon jít jedna plotýnka. Nemáte prosím tušení oč by pravděpodobně mohlo jít? přepálená nějaká pojistka, izolace? Původně jedna plotýnka nešla, tak jsem desku a troubu odšrouboval a byl tam jen špatný kontakt. nyní po asi roce/dvou fungování tyto dvě věci. Osobně si myslím, že by prostor, kde se zapínají další plotýnky a jsou tam ty otočné spínače pálic neměl, při pečení.

Děkuji

Předmět Autor Datum
Nie je z toho jasné o akú trúbu ide, elektrická plynová? Každopádne to teplo veľmi neezadržíš. Ďalši…
čitateľ 09.06.2016 12:55
čitateľ
Ak elektrická, možno už nefunguje termostat a kúri donemoty
čitateľ 09.06.2016 12:57
čitateľ
Je to elektrická trouba. Všechny ostatní plotýnky fungují, trouba peče dobře, jen se pouze přenáší o…
domorodec 09.06.2016 13:12
domorodec
Predpokladám, že to sú obyčajné mechanické termostaty. Musíš počuť cvaknutie pri zapnutí aj vypnutí…
čitateľ 09.06.2016 13:26
čitateľ
Moc díky, zkusím tento postup. Asi to bude opravdu vadný termostat, protože nic jiného mě nenapadá -…
domorodec 09.06.2016 13:30
domorodec
Tak problém je vyřešen. Při rozšroubování panelu s termostaty špatně doléhal spojovací konektor mezi… poslední
domorodec 13.06.2016 14:41
domorodec

Nie je z toho jasné o akú trúbu ide, elektrická plynová? Každopádne to teplo veľmi neezadržíš. Ďalšia otázka, bolo to tak vždy? Možno ide o konštrukčnú vlastnosť.
Ale ak sa niečo pokazilo, tak niečo čo mohlo ovplyvniť prúdenie vzduchu, možno upchaté odvetrávacie otvory, alebo plech na nesprávnom mieste..

Je to elektrická trouba. Všechny ostatní plotýnky fungují, trouba peče dobře, jen se pouze přenáší opravdu hodně to teplo do toho prostoru ovládacích prvků. Dříve to tak nebylo. Neznám žádnou, kde by to až přímo pálilo na ruce. Tekže u každé plotýnky je samostatný termostat, ok - to je vodítko. Je nějaká šance ho otestovat? mám měřák na napětí a proud, takže asi zkusit a porovnat s jiným termostatem, zda jsou výstupní data stejná.

Predpokladám, že to sú obyčajné mechanické termostaty. Musíš počuť cvaknutie pri zapnutí aj vypnutí (udržovanie nastavenej teploty). Ak hreje nonstop, to by si asi ľahko zbadal.

Pozri aj tie otvory. Tá trúba je takmer uzavretý priestor. A okolo neho by mal byť zase ďalší izolačný priestor, odvetrávaný. Netuším či je tam aj nejaká iná izolácia..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru