Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem impregnace dřeva pro stavbu zahradního domku

Dobrý den,

Dnes mi z pily dovezou dřevo (trámy) na stavbu zahradního domku. Před finální povrchovým nátěrem bych chtěl dřevo preventivně impregnovat nějakou ochranou proti škůdcům, houbám a plísním. Mám vybraný výrobek Lignofix, ale nevyznám se mezi jednotlivými druhy lignofixu. Můžete mi prosím poradit, který z dále uvedených přípravků bych měl použít a proč. Vybírám mezi Lignofix E-profi, Lignofic I-profi a Lignofix Top-profi.

Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Co je k čemu určeno najdeš na http://www.lignofix.cz/produkty/portfolio-produktu / Ovšem pokud si ně…
uličník 09.06.2016 19:11
uličník
Díky za radu, už jsem měl stejně nakoupeno. Raději natřu to dřevo, než chlastat, holt každý má jiné…
barta 10.06.2016 07:36
barta
To chlastání jsem myslel obrazně. Já nepiji, takže alespoň lákám na to jiný :o) Ale je pravda, že ka… poslední
uličník 10.06.2016 18:47
uličník

Co je k čemu určeno najdeš na http://www.lignofix.cz/produkty/portfolio-produktu / Ovšem pokud si někdo myslí, že tím nastříká napadené dřevo a breberky zemřou, tak je na omylu, takhle to nefunguje. A pokud si někdo myslí, že to tím natře a dřevo vydrží věky, tak je blázen. Pokud dřevo umístíte do nevhodného prostředí, nic Vám nepomůže a naopak, pokud je dřevo správně opečováno, je tam jakákoliv impregnace naprosto zbytečná. Lepší peníze za tuto věc propít. Účinek na dřevo to bude mít stejný.

To chlastání jsem myslel obrazně. Já nepiji, takže alespoň lákám na to jiný :o) Ale je pravda, že každý má jiné priority. Mám víc jak 20 letou praxi s prací se dřevem a vím, že pokud člověk chce, aby dřevo vydrželo, impregnace tomu nepomůže. Máte z pily čerstvé dřevo. Dřevo bude ještě tak cca 2 roky schnout a pokud ho natřete teď, tak se budou dělat praskliny, kde nebude impregnace. A právě hmyz klade larvy do puklin. Často se stává, že nám přivezou dřevo máčené v impregnaci a už je na něm plíseň, protože to špatně skladovali. Naši předkové nepoužívali na dřevo nic a střechy stojí víc jak 400 let.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru