Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oplocení ve svahu 45°

Dobrý den přeji,

už několik dní řešíme, jakým způsobem oplotit pozemek s valem. Pro představu jsem se pokusil vytvořit ilustrační obrázek. Chtěli bychom většinu rovinatého pozemku oplotit standardním zahradním zaplétaným pletivem 160/5x5, ale k tomuto pozemku se váže i strmý - uměle vybudovaný val, který má pravidelný tvar se sklonem cca 45°. Tento val má na svém vrcholu již jen metr délky a pozemek končí. Tento val bychom chtěli oplotit pouze pletivem o výšce cca 1 m.

A nyní se dostávám k jádru věci. Nejsme si zcela jisti, jak technicky vyřešit toto oplocení valu. Zamýšlený záměr je pletivo pootočit o 45° a usadit jej rovnoběžně se sklonem valu, ale nejsme si jisti jak toto pletivo nejen vypnout, ale v podstatě přichytit na prvním a posledním sloupku vzhledem k systému zaplétání pletiva.

Vzhledem k tomu, že jsme již pohořeli u většiny poradců, jak toto vyřešit, budeme moc rádi za jakoukoliv radu, názor či návrh úplně jiného řešení. Uvažujeme poohlédnout se po jiném typu pletiva, u kterého není přichycení ke sloupku pod úhlem problém (např. svařované, průmyslové, pletivo atp.), ale esteticky to již nebude korespondovat s čtyřhranným, na které bude napojeno, proto preferujeme nějaké řešení se zahradním pletivem

Moc děkuji za reakci.

Předmět Autor Datum
Když dáš pletivo na prvním sloupku zešikma, to jest dole přesah třeba 3 oka a nahoře 6 ok, tak by ne…
čumil_old 02.06.2016 19:36
čumil_old
Samozřejmě že to jde i ve svahu. Jen je nutné mít delší sloupky.
RITCHI 03.06.2016 00:18
RITCHI
Moc děkuji za reakce, brzy se do toho tedy pustím a výsledek nafotím. Mirek
Mir-ek 03.06.2016 09:19
Mir-ek
Dobrý den. Radši bych zvolil svařované průmyslové pletivo. Nebo máte již dílo zhotoveno? Zajímal by… poslední
Jaromír2 10.04.2017 01:04
Jaromír2

Když dáš pletivo na prvním sloupku zešikma, to jest dole přesah třeba 3 oka a nahoře 6 ok, tak by neměl být problém to napnout.
Přivázat ke sloupku a pak opatrně oddělit přesah, ponechat něco na obtočení kolem sloupku (vždy tam zbude trojúhelníkový zbytek) a znova přivázat. Žádná design paráda to ale nebude.
Už jsem takové provedení plotu viděl v jedné vsi na Litoměřicku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru