Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zavedení elektřiny k domu

To místo může být pěkné. S tou přípojkou to nebude tak jednoduché, předpokládám, že těch půl kilometru půjde přes cizí pozemky, které tím částečně znehodnotíte (ochranné pásmo), takže pravděpodobně budete muset mít souhlas jejich majitelů. Vzdálenost mezi sloupy se běžně dělá tak do 45 metrů, pak si myslím, že už mezi sloupy vyjde příliš velký průhyb vedení (šířka Berounky).

Začal bych na stránkách ČEZu, kde bych si našel, kdo má tu lokalitu na starost, nebo kdo mě alespoň nasměruje, a šel se zeptat, sebou si vzal katastrálku + výpis z katastru a asi bych si zhruba sečetl jaké spotřebiče a jaký příkon budu chtít (10kW ? - záleží čím budete topit) + jaké jističe (3x25A ?). A podmínky připojení vám řekne ČEZ a uvidíte jestli to je reálné.

A zašel bych i na stavební úřad, podíval se do územního plánu, zjistil jak je to s vodou ..., zjistil jak je to s příjezdem, jestli nemusíte přes cizí pozemek, jestli se tam dostanete v zimě atd atd.

A ještě je dobré, když vstup do chalupy, zápraží je orientované k jihu, většina chalup co se prodává, má orientaci k severu, podle fotky máte zápraží osvětlené zapadajícím sluncem, takže by to mělo být ok.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny