Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém zo solarnim ohrievanim v bazéne

Mám bazén veľký 305x76 a planujem kupovat 2 - 3 metre štvorcové solarneho panelu stačí na solarne panely kartušová filtrácia ? či fakt surne musí byť ta piesková filtrácia ? ani neviem kolko my to nahreje fakt poradte ake my stačí na takú velkost kolko my to nahreje lebo berem aj solarnu plachtu ktora tiež dobre ohreje vodu prosim fakt rychlo surne potrebujem poradit :)

a ked by to tahalo kartušovu aky silny filter by to musel byt ?? :)

Předmět Autor Datum
Nechápu, co má společného ohřev vody solárním panelem v bazenu a s filtrací ohřáté vody.
iconek 23.05.2016 21:02
iconek
každý odporúča pieskovú filtráciu ked mám solarne panely :)
DomiSvk 23.05.2016 21:29
DomiSvk
Důvodem tohoto doporučení je fakt, že pískové filtrace mají silnější čerpadlo než filtrace kartušové…
Fortys 23.05.2016 23:02
Fortys
U tak malého bazenu ( mala hloubka ) bych solar asi také neresil, ikdyz pokud je solar spravne spoci…
Schizo 24.05.2016 10:44
Schizo
Na podobný bazén mám solární pyramidu (http://g.denik.cz/92/18/solarni_ohrev_pyramida_gal erie-980.j… poslední
rokator 24.05.2016 14:07
rokator

Důvodem tohoto doporučení je fakt, že pískové filtrace mají silnější čerpadlo než filtrace kartušové. Já bych se na solární panely k takovému bazénu vyprdnul. Mám také nad zemní bazén pro děti na cachtání a když je hezky tak se voda ohřeje za 3 dny (napouštím z řadu). Něco jiného jsou zapuštěné bazény o objemu nad 30m2 tam to smysl má. To už bych raději investoval do té pískové filtrace. Je to mnohem pohodlnější než každý druhý den měnit a čistit filtry a hlavně si vystačím jen s chlorovými tabletami 5v1. Dokud jsem měl kartušovou filtraci tak jsem tam musel lít chemii po litrech.

U tak malého bazenu ( mala hloubka ) bych solar asi také neresil, ikdyz pokud je solar spravne spocitany dokaze denne ohrat vodu i o 3 stupne oproti stejnému bazenu bez ohrevu a to je pak sakra znat, ale pokud vam nevadi cekat dele ( stejne budou tropy jako prase ) tak proc ne.
Do piskove filtrace se vyplati investovat 100%, nejen ze odpada neustale cisteni kartuse, ale jak pravi kolegove, piskova filtrace ma vykonejsi cerpadlo a tudis vycisti / precerpa pozadovane pmnozstvi mnohem rachleji = uspora casu a energie . A hlavne zadna kartus vam nikdy nevycisti nic co je mensi nez propustnost kartuse, takze sinice, rasy a jiny mikroorganismy ani kartus resit nemůže. Ne v tak dokonale cistote jako piskovy filtr.
A opravdu pak staci menit včas tablety 4v1, nebo 5v1 a je klid cele leto, v opravdu parnych dnech, staci jednou, max 2x tydne prilit trocha tekutého chloru a voda je jak kristal. Drive jsem pouzival chlor šok v granulovane podobe a ta cena za leto byla strasna a voda nic moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru