Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Motor sekačky

Dobrý den, koupil jsem si sekačku z mountfieldu (http://www.mountfield.cz/benzinova-sekacka-g-48-tk -comfort-a-1sek2159), která byla levnější, protože byla na výstavách. Před použitím jsem zkontroloval olej a náplň byla téměř plná (přesto, že to bylo na výstavách), tak jsem dolil tolik, aby to bylo pod maximem. Začal jsem sekat a a po 200 meterech to začalo drncat, tak mě nenapadlo, že by to mohlo být olejem a jel jsem dál a po chvilce se zadrhl motor... Nádrž na olej, když jsem ji poté otevřel, byla prázdná. Nevíte, co bych s tím mohl udělat? Rozhodně bych chtěl zkusit reklamaci nebo kdyby jí neuznali, tak zaplatit opravu, ale není jiná možnost, čím by to mohlo být? Za všechny odpovědi předem děkuji :)

Předmět Autor Datum
Kam jste lil ten olej? leje se do bloku motoru je tam malé hrdlo s měrkou. Jaký typ oleje jste dolév…
Vejn 22.05.2016 00:10
Vejn
Olej jsem lil do nádrže podle návodu, takže to by mělo být správně. Typ oleje podle rady na mountfie…
Josef Černý 22.05.2016 01:12
Josef Černý
Ano tak to bejvá sekačky a el. centrály se dodávají bez olejové náplně a zákazník si musí po rozbale…
Vejn 22.05.2016 10:47
Vejn
Sebou ještě doklad o nákupu případně i záruční list pakliže ho máte a není vyplněn od prodejce opět…
Vejn 22.05.2016 10:53
Vejn
Sekačku dám reklamovat, díky za pomoc :) poslední
Josef Černý 22.05.2016 14:22
Josef Černý

Ano tak to bejvá sekačky a el. centrály se dodávají bez olejové náplně a zákazník si musí po rozbalení dolejt olej sám až sem je vše v pořádku.Olej vám dali v prodejně taky v pořádku. Vetšinou se do takových sekaček vejde 0,3L až 0,5L podle typu. Nezjistil jste náký únik oleje pod sekačkou? Toho by jste se ale určitě všimnul. Pozor při kontrole spodku sekačky jí nepřeklápějte ani nenahýbejte na bok! Nejlépe si lehnout na bok a jen mírně nadzvednout a zkontrolovat zda prostor pod krytem nože není od oleje. Jinak kontrolujte hladinu oleje cca 1 min od vypnutí motoru až olej steče ze stěn vnitřku motoru.Taky vychází z toho že máte 4taktní motor a do palivové nádrže lejete jen samotný natural 95. A ještě se zeptám možná hloupě ono totiž u těchto nových kapotovaných sekaček jsou dos podobné nalévací hrdla pro olej a benzin nedošlo náhodou k zámněně a nenalil jste omylem olej do nádrže na palivo ale to asi ne je na nich na víčku vždy simbol. Pakliže jste nic takového nezjistil doporučuji už jen v pondělí s tím dojet do prodejny a vzal bych sebou tu flašku od oleje kde máte jasný důkaz toho že jste nezapoměl olej nalejt, no a požádal bych je o prohlídku a případno výměnu zboží nebo vrácení peněz. Podle nového občan. zák. je závada která se vyskytne do půl roku po zakoupení brána jako vada z výroby a vy máte nárok na odstoupení od smlouvy a vybíráte si ze 2 variant buď vrácení peněz nebo výměna zboží. Nenechte se odbýt oni prodejci to neví ale je to tak určitě a případný servis nebo opravu v záruce nejste povinen přijmout!

Sebou ještě doklad o nákupu případně i záruční list pakliže ho máte a není vyplněn od prodejce opět + pro vás rovnou žádejte vrácení peněz!!!!! V žádném případě nenechávejte potvrzovat záručák když je sekačka nefunkční. Nevím jaký máte zkušenost s Mout.. já jen vím že u nich není problém nabízet 7 let záruku ale když dojde na lámání chleba tak hledají vše možné aby vám zdělili že se na to záruka nevztahuje to je info. od mého známého.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru