Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení nalepovacího čisticího kusu na litinové potrubí

Zdravím.
Potřebuji na svislou litinovou odpadní trubku 140 mm připevnit nalepovací čisticí kus http://eshop.solar-voda-plyn-topeni-koupelny.cz/KG -nalepovaci-cistici-kus-DN-125-d1872.htm.
Dělají je ale buď na průměr 125 mm nebo 160 mm. Oboje se bude proto muset nahřát a dotvarovat. Nevím teď, jestli koupit čisticí kus na vetší nebo menší průměr. Co bude lepší - plast po nahřátí roztáhnout, nebo stáhnout.
Děkuji za případné názory.

Předmět Autor Datum
Nalepovací kus na jiný průměr nepůjde dokonale dotvarovat. Kolmá odbočující část bude stále držet rá…
sHpy00n 21.05.2016 22:53
sHpy00n
O tomhle řešení jsem taky přemýšlel, ale ten nalepovací kus mě přijde nejjednodušší. Dotvarování by… poslední
Matyas xl 21.05.2016 23:03
Matyas xl

Nalepovací kus na jiný průměr nepůjde dokonale dotvarovat. Kolmá odbočující část bude stále držet rádius a kolem je málo materiálu. Nevěřím že to bude těsnit. Volil bych vyříznutí části litiny a pomocí přechodek litina/PVC, přesuvky a kusu trubky čistící kus vsadit.

O tomhle řešení jsem taky přemýšlel, ale ten nalepovací kus mě přijde nejjednodušší. Dotvarování by samozřejmě nebylo ideální, ale přilepil bych to střešním tmelem, který je schopen utěsnit velkou škvíru. Celé bych to po obvodu přitáhnul ještě nějakou kovovou stahovací páskou. Samozřejmě, že vyříznutí části litiny a vsunutí čisticího kusu by bylo asi dokonalejší řešení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru