Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat koncovku do hadice k čerpadlu

Dobrý den,
měl bych takový malý dotaz. Hadice u čerpadla mi praskla, a tak jsem koupil novou a ze staré odstranil koncovky (ty jsou mosazné, bez závitu, mají úchyt tohoto typu: http://tempwebmiumusersrecovery.blob.core.windows. net/users/85351/assets/77652ca0605fc0f6c14a57caa76 4e8ee/21.jpg). Jenomže, hadice je tuhá a nejde mi do ní koncovky za žádnou cenu dostat.
Zkoušel jsem hadici nahřát, nepomohlo, zkoušel jsem namazat jak koncovku tak vnitřní konec hadice, také nepomohlo, hadice je zkrátka moc těsná.
Nevěděl by někdo, prosím, jak to udělat? Už tady z toho mlátím hlavou do zdí...
Mnohokrát děkuji za každou odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Spraviť na hadici väčšiu dieru vrtákom alebo tú mosadznú koncovku nahrejte nad plynom a horúcu ju ta…
Slavco31 20.05.2016 23:42
Slavco31
Dobrý den,žhavý kov do plastové hadice? Osobně používám zalévací hadice půlcoulové a když nastane pr… poslední
Lubomír 21.05.2016 09:13
Lubomír

Dobrý den,žhavý kov do plastové hadice?
Osobně používám zalévací hadice půlcoulové a když nastane problém,tak použiji velké roztahovací ségrovky,mírně nahřeji horkovzduškou,nebo fénem,ségrovkami roztáhnu ,navlíknu,ale musí se rychle pracovat,hadice se rychle vrací do původní dimenze.Nemáte-li ségrovky,stačí úzké kleště a opačný tah,efekt stejný.U větších průměrů stačí obrousit do kužele kousek dřeva,máznout olejem a natlačit do hadice,rychle navléknout,opět je potřeba rychlost.Na úplně malé průměry hadiček stačí náběh vytvořit zasunutím důlčiku,nebo průbojníku.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru