Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem satelitní přijímač

V dohledné době má skončit normální satelitní vysílání a bude pouze v "HD" kvalitě.Musím si pořídit nový satelitní přijímač?
K čemu využít stávající přístroj MASCOM 1100Cr MkII?Prosím poraďte.Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Info třeba tady http://www.skylink.cz/novinky/nova-sport-1-preladt e-na-hd-verzi-25-cz177.html
leo 02.05.2016 15:20
leo
Nebude pouze v HD. Jen ty stanice, které mají HD verzi. Ostatní přejdou na SD/MPEG4. Zároveň Skylink…
Martin79 02.05.2016 21:11
Martin79
V současné době nejde žádný přístroj používat déle než 5 let. Výrobci a poskytovatelé potřebují prod…
PLV 03.05.2016 08:32
PLV
Tak ono to je o tom, že si člověk musí sám vyhodnotit, zda ty funkce využije nebo ne. Nikdy jsem ne… poslední
touchwood 03.05.2016 09:35
touchwood

V současné době nejde žádný přístroj používat déle než 5 let. Výrobci a poskytovatelé potřebují prodávat a tak se neustále mění normy, protokoly, systémy. Spotřebitelé musí mí pocit, že mají něco lepšího a tak se výrobci předhání ve vylepšování. Před pár roky frčely 3D televizory. Spotřebitelé se neosvědčili, tak už skoro žádný 3D televizor v běžné ceně na trhu není. Teď frčí ultra HD rozlišení. Co na tom, že žádný zdroj signálu v takovém rozlišení není. Většina současně prodávaných televizorů bude za 5 let k ničemu, nebo budou sloužit jen jako monitory. Takový trend je i v automobilovém průmyslu a současná auta nejsou podle výrobců a recezentů určena jen k ježdění, ale hlavně k zábavě. Jakmile není auto zábavné, tak ho redaktoři v autočasopisech a televizních pořadech podrobí zdrcující kritice. Holt, taková je doba. :-D

Tak ono to je o tom, že si člověk musí sám vyhodnotit, zda ty funkce využije nebo ne.

Nikdy jsem nechápal lidi, co jsou ochotni vydat za něco tak ordinérního jako TV částky přes 30 tisíc Kč. Stejně tak pokud podlehneš nesmyslným marketingovým krasožvástům o 3D, Smart TV a podobných nesmyslech, je to jen tvůj problém. Že se bude měnit norma, bylo jasné už při zavádění DVB-T, protože vývoj jasně ukazoval, že DVB-T2 bude v budoucnu zavedena. A stejně jako jsme kdysi přecházeli po revoluci ze SECAMu na PAL, tak v brzké budoucnosti je přechod na T2 nevyhnutelný, a to ne jen proto, že to chtějí výrobci TV, ale proto, že frekvenční pásma nejsou nafukovací a televiznímu vysílání už dnes uhryzávají mobilní operátoři.

Já jsem DVB-T telky koupil dvě od LG někdy před 5 a 6 lety, žádné nesmysly se SMART TV (na inetové funkce mám HTPC), zato cena byla okolo 11 tisíc/kus. Téměř jistě vydrží až do přechodu na T2, kdy je buď rovnou vyhodím, nebo přesunu někam do výsluhy a opět koupím něco trvanlivého za rozumný peníz a hlavně bez modních výstřelků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru