Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seříznutí interiérových dveří - nátěr?

Dobrý den,

moc prosím zkušené o radu. Koupili jsme interiérové dveře (jsou to tzv. duté dveře, s výplní uvnitř, firma Interlignum) a chtěli jsme je umístit do původních kovových zárubní. Bohužel, zárubně jsou křivé a tak bylo třeba dveře seříznout ze spodní strany. Udělali to v Hornbachu, takže řezy jsou rovné a spodní hranolek zůstal na místě, řezalo se jen o 1-2cm. Máme dveře v místě řezu natřít, aby byl povrch odolnější proti vlhkosti? Pokud ano, tak čím přesně?

Děkuji a přeji všem krásný víkend!

Předmět Autor Datum
Protože není jasné, jak jsou dveře povrchově upraveny jinde, volil bych nějaký vodou ředitelný bezba…
leo 08.04.2016 13:32
leo
Díky moc za odpověď. Dveře jsou pokryté takovou folií (http://www.sitechnology.cz/foliovane-hladke-d…
anamalak 08.04.2016 17:46
anamalak
keď už lepidlo,tak nejaký epoxid/obvykle dvojzložkový/,ktorý po správnom namiešaní vytvorí velmi tvr…
audax 08.04.2016 18:28
audax
Ano lepidlo Herkules jde takto použít. Nezabrání, ale vodě jako takové poslední
Nwapa 31.01.2020 21:46
Nwapa

Díky moc za odpověď. Dveře jsou pokryté takovou folií (http://www.sitechnology.cz/foliovane-hladke-dvere- prehled.aspx). Můžu tedy použít třeba tento lak: http://ibarvy.com/bakrylex-lak-univerzal-v1302-les k-0-6-kg?

A ještě doplňující dotaz: setkala jsem se s názorem, že by se dal spodek dveří natřít lepidlem Herkules, které po zaschnutí také chrání. Je to pravda, nebo je to nesmysl?

Děkuji!

keď už lepidlo,tak nejaký epoxid/obvykle dvojzložkový/,ktorý po správnom namiešaní vytvorí velmi tvrdú vrstvu,ktorú už nieje potrebné nijako povrchovo ďalej ošetrovať nejakým ďalším náterom/lakom,epoxid je možné po vytvrdnutí brúsiť,t.j.zarovnať nerovnosti,ktoré vzniknú a vyleštiť.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru