Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bruska pilových řetězů-vaše zkušenost?

Zdravím, koupil jsem si brusku na řetěz a nejspíš to byly jen zbytečně vyhozené peníze. Je tu někdo kdo na to má lepší názor?
Úplně nejlepší by bylo, kdyby se tu našel někdo, kdo má tu samou co já a řekl na ní svůj názor, třeba jsem to jen ještě nechytl správně do ruky :) http://www.proteco-naradi.cz/proteco-bruska-pilovy ch-retezu-s-brzdou-82960.html

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak před chvílí jsem to zkoušel po druhé a už to bylo lepší. Ale pořád to není ono. Co se týče probl…
brousič 06.04.2016 19:22
brousič
Promiňte mi tu hříšnou myšlenku, ale ty dorazy jsou snad právě nejdůležitější ?
leo 06.04.2016 19:27
leo
Já vím že jsou, ale první musím vyřešit to, aby se mi nezvedal řetěz, jinak mi doraz k ničemu, když…
brousič 06.04.2016 19:41
brousič
Dobrý večer,mám sice brusku jinou,bez brzdy.Při broušení řetěz posunu, opře se o doraz a dále ho pra…
Lubomír 06.04.2016 21:44
Lubomír
Přopojuji se k vaší odpovědi, mám brusku podobnou, chce to cvik, po nastavení horizontálního i verti… poslední
z Vysočiny 07.04.2016 12:35
z Vysočiny

Tak před chvílí jsem to zkoušel po druhé a už to bylo lepší. Ale pořád to není ono. Co se týče problému, tak jde o to, že řetěz se po najětí kotouče začne zvedat a broušení je nepřesné. Takhle to dělá i při zmáčknutí brzdy. Možná ani není dobrá pozice řetězu. Vůbec nevím, jak to teď popsat... :) ale když najedu kotoučem, tak už je jakoby moc za řetězem a kdybych ho chtěl nabrousit do správné hloubky, tak už bych bral i spojovací články, jestli mě chápete. No a poslední problém jsou dorazy, ty jsou elkem zbytečné, ale to je detail zatím :)

Dobrý večer,mám sice brusku jinou,bez brzdy.Při broušení řetěz posunu, opře se o doraz a dále ho pravou rukou napínám,prostě směrem dolů ho jakoby táhnu a takto stále,dokud nenabrousím všechny zuby.Tím tahem se řetěz pomocí šikmého dorazu umístí pokaždé stejně,chce to prostě jen přijít na určitý fortel,také mě to hned nešlo jak má.:-)

Přopojuji se k vaší odpovědi, mám brusku podobnou, chce to cvik, po nastavení horizontálního i vertikálního dorazu není co řešit. Je mně záhada to zdvihání zubů.Jen mně tak napadá taková maličkost-řetěz je vedený v takové drážce, a ta se nechá zúžit podle druhu řetězu aby šel těsně protáhnout a necestoval ze strany na stranu, ta brzda to jen upevní natvrdo. Nevím jak je to řešený u téhle konkrétní, ale u témo mojí zn. "GÜDE" jsem to vyřešil vložením odpovídajících podložek mezi ty vodící kolejničky,pila pak řeže "sama". Tak hodně zdaru

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru