Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s elektronářadím

Dobrý den, zde bych chtěl založit téma, kde by se diskutovalo nad zkušenostmi s jednotlivými typy elektronářadí dané značky.

Pro začátek přispěji:

1.) Stará vrtačka NAREX, typ tuším EV 415, otáčky konstant 320 ot/min, bez příklepu. Na svůj věk opravdu nezmar, používaná samostatně či ve stojanu pro vrtání dřeva, kovu i zdiva a betonu. Kéž by kvalita současného nářadí byla také taková.

2.) Úhlová bruska Ferm Powerline FDAG 880 125 mm. Mám ji krátce, ale zdá se být vzhledem k ceně kvalitní.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
starý narex v pohode,dnešný narex je už obvykle šrot,na hobby používanie stačí,ale kvalitou,výdržou… poslední
audax 05.04.2016 10:24
audax

starý narex v pohode,dnešný narex je už obvykle šrot,na hobby používanie stačí,ale kvalitou,výdržou a spracovaním už ničím nevyniká nad ovela lacnejším a kvalitou zrovnatelným parkside/oem einhell/ z lidlu,keď už smiem porovnať,radšej Parkside ako dnešný Narex.........makita/metabo tam kvalita zostala,hobby série už obvykle vyrábané v číne/rusku/slovinsku,profi trieda sú stále made in germany/japan,ale tomu zodpovedá aj ich cena....ferm/dremel kvalita zostala,aj keď dnes už pod "taktovkou" Bosch,zelený Bosch na občasné kutenie stále stačí,na ťažšiu robotu už rýchlo dosiahnu hranicu možností....velmi záleží aj na tom,čo chce alebo plánuje s tým náradím človek robiť,z tých starých "nezmarov" už zostali asi ozaj len Metabo/Makita/deWalt/Leitz a Wurth,vyšší amatérsky level,ktorý aj niečo vydrží Ferm,Dremel a jeho holandský brat Skill,žltozelený Hitachi,Riyobi,stred pre hobby segment Stanley/Stanley FAT-Max,zelený Bosch,Einhell a jeho OEM výrobok Parkside/pod touto značkou výlučne pre Lidl/ a potom snáď už len low-end až odpad a la PowerForce,Beckford,Black & Decker s umelohmotnými hriadelmi a prevodmi,z recyklovaného odpadu a plastov robené Verto,rýchlo hrdzavejúca ERBA a spol.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru