Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přídavný spalovací motor na kolo.

Jo jo a jo :-p bahno, nemáš (zase) pravdu - jenom tu "svoji" :-)

VYHLÁŠKA

Ministerstva dopravy a spojů

o schvalování technické způsobilosti a o technických

podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích


Schvalování technické způsobilosti jednotlivě vyrobeného

silničního vozidla (tedy i nemotorového, které však je provozováno na komunikaci)

(K § 31 odst. 1 a 2 a § 33 odst. 2 zákona)


(1) Technická způsobilost jednotlivě vyrobeného silničního vozidla se schválí, pokud toto vozidlo splňuje podmínky uložené v rozhodnutí o povolení jeho výroby a technické požadavky stanovené v příloze č. 6.
(2) Pro žádost o schválení technické způsobilosti jednotlivě vyrobeného silničního vozidla platí obdobně ustanovení § 2.
(3) Jsou-li povoleny výjimky z technických požadavků stanovených předpisovou základnou, uvede obecní úřad obce s rozšířenou působností tyto výjimky v technickém průkazu silničního motorového vozidla a přípojného vozidla.
(4) Pro silniční vozidlo jednotlivě vyrobené, které nepodléhá registraci, se vydává technické osvědčení silničního vozidla. Pro potřeby provozu tohoto vozidla na pozemních komunikacích se vystavuje výpis z technického osvědčení silničního vozidla, kterým se jeho provozovatel prokazuje při kontrole prováděné Policií České republiky při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích; toto neplatí pro jízdní kolo, potahové vozidlo a ruční vozík. Vzor technického osvědčení silničního vozidla, které nepodléhá registraci, a výpisu z tohoto technického osvědčení je uveden v příloze č. 7.

Příloha č. 13 k vyhlášce č. 341/2002 Sb. - Technické požadavky na jízdní kola, potahová vozidla a ruční vozíky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny