Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varná deska hřeje jen z části

Měl bych dotaz ohledně varné desky. Všechny plotýnky na sklokeramické desce hřejí jen po okrajích. Středy vůbec nefungují. Varná deska je spojena s troubou, kde je i její ovládání. Trouba je v pořádku. Známá koupila byt a zjistila toto až později. Zatím nechce nic v kuchyňské lince rozebírat, tak nelze ani zjistit, jak je provedeno zapojení. Předchozí majitelé o tom vědí, ale nezjišťovali nikdy příčinu, jelikož jim to nevadilo. Dle mého je sestava zapojena na jednu fázi. Je tato možnost reálná? Může tento problém mít jinou příčinu?

Předmět Autor Datum
Stačí kouknout na jističe, jestli je tam třífázový pro varnou desku.Pokud není, tak deska pojede na…
iconek 28.03.2016 19:03
iconek
V bytě je klasicky 3f jistič na sporák. Dále jsme nezkoumali, jak je vše zapojeno. Známá zatím nechc…
čechy 28.03.2016 19:12
čechy
O aký typ varnej dosky sa jedná?
Slavco31 29.03.2016 00:27
Slavco31
Některé desky mají topná hnízda s více okruhy, typicky Mora, Amica, obdobně jako to měly litinové pl… poslední
kejki 29.03.2016 23:33
kejki

V bytě je klasicky 3f jistič na sporák. Dále jsme nezkoumali, jak je vše zapojeno. Známá zatím nechce nic rozebírat. I když zapne jen jednu plotýnku, tak se rozpálí jen po okraji a střed je nefunkční. To je stejné i u ostatních a i při jejich zapnutí všech najednou.

Některé desky mají topná hnízda s více okruhy, typicky Mora, Amica, obdobně jako to měly litinové plotýnky. Současně některé okruhy slouží jako odpory pro jiné - pokud se přepálí topný drát, topí v plotýnce jen část a v jiné díky zapojení také. Ještě se mi tu jedna Mora na díly někde povaluje, takže by nebyl problém se dohodnout. U Amicy odešly ještě termostaty, ale to jsou jiné příznaky :-)
Osobně dávám přednost jednookruhovým plotnám, ale výměna i s ovladači ve stávajícím sporáku nemá smysl, odporové sklokeramické desky s dotykovým ovládáním jsou celkem levné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru