Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dvoukotoučová bruska- hází kotouče

No ono se dost často, používají ne zcela přesné termíny.
Na orovnávání (orovnávač) se používají orovnávací kameny, s tvrdým materiálem (karborundum), případně orovnávače se slinutými karbidy, nebo diamantové.
To kolečkové udělátko, je určeno na ostření kotoučů. Odvalováním tvrdých koleček dochází k vydrolování opotřebených zrn a tím k obnažení ostrých zrn. Do jisté míry se dá použít i k orovnání, ale není to ono. U levných brusek, kde je opěrka z plechu a nedostatečně pevná, dojde ke zhoršení.

To házení kotoučů do stran, pokud nehází po obvodu, je dané tím, že příložky nejsou soustružené ale vylisované z plechu. -- A hází.
Polohu kotouče určuje pouze vnitřní příložka, vnější se opírá jen o matku. Je třeba se podívat, zda není na hřídeli otřep tam, kde se příložka opírá o osazení na hřídeli. Pokud je to v pořádku, je křivá příložka. Měl jsem u podobné brusky stejný problém. Je potřeba přitáhnout příložky bez kotouče a pokud hází, srovnat přesným bouchancem kladiva. (Ruská vyvažovačka).
Pokud kotouče hází po obvodu a díra nemá průměr hřídele, a je tam nějaká papírová vložka, je lepší koupit redukci. Mají tam co kotouče.
Pokud ještě hází, po obvodu nezbývá, než orovnávač.
Ale ty kotouče bývají dost přesné, chyba bývá, jak jsem psal.
Brusku z Lidlu jsem neviděl, ale předpokládám, že je to všechno na
jedno brdo. 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny