Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Predzahradka-jak na ni

Dobrý den
Potřeboval bych poradit s predzahradkou před domem.Byla neudržovaná s několika stromy které sly pryč. Ale co stim?zůstaly holka místa a nějaký ten plevel a chtěl bych tam dat trávu chci se zeptat jestli by to nestačilo trochu protáhnout a rovnou sít osivo?Bude tam jen tráva s několika kericky ..
Dík za odpoved

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli tam nic neroste, máte ideální příležitost předzahrádku překopat krumpáčem, přerýt rýčem, vybr… poslední
náhodný 27.02.2016 10:15
náhodný

Jestli tam nic neroste, máte ideální příležitost předzahrádku překopat krumpáčem, přerýt rýčem, vybrat šutry, kořeny, střepy atd. Pokud máte prohazovačku (nebo si ji můžete půjčit od souseda), tak to prohodit, přesít, a pak teprve pěkně rozhrabat, srovnat, podle umístění možná dát nějakou jednoduchou drenáž, třeba i jen z kamenů a písku. A pak teprve pěkně srovnat do roviny, uhrabat a ihned zasadit trávu, aby vyrostla dřív než jitrocely, sedmikrásky, nebo tisíce různých plevelů.

Samozřejmě si tam můžete dát, co vás napadne. Třeba jednoleté rostliny jako slunečnice, které vás překvapí svým rychlým růstem a budete mít jádra na zimu pro ptáčky, možná máte rádi afrikány, měsíčky zahradní. Nebo trvalejší posly jara petrklíče, sněženky, bledule, narcisy, apod. Nebo necháte jen trávu a doprostřed si dáte jednu jedinou krásnou růžičku, záleží na vás. Nebo si tam docela prakticky zapíchejte fazole, hrách a až povyrostou, zapíchntěte k nim dlouhé klacky, po kterých se mohou vinout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru