Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lupanie gastanov - rozne odrody?

Mam velmi rad jedle gastany, aj preto som si par nasadil v zahrade. Zatial su este mlade a tak si musim vystacit s tymi zo supermarketov.
Vsimol som si zaujimavu vec. Gastany z Lidla(alebo Billy uz neviem), ci Kauflandu su sice drahsie, ale lupu sa velmi lahko, staci len jemne narezat pred pecenim.
Gastany z Tesca (kupovane v priebehu roznych mesiacov) mozem narezat hocijako sa supu velmi tazko a navyse na samotnom gastane este zostava ta trosku horkasta supka, ktora ide tazko dole (ale gastan je chutny aj s nou vo finale).
Je to odrodou, alebo cim?
Mal tu niekto uz gastany z vlastnej zahradky a ak ano ako sa supali?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to se hned přidám, mám tu kaštany z parku a po vyschnutí jsou naprosto kamenné. Zkoušel jsem je…
kejki 02.02.2016 09:11
kejki
No ony ty z parku jsou možná nějaká stará odrůda.Jsou to ale mohutné stromy a navíc semenáče z nich…
Karel04 02.02.2016 09:36
Karel04
v parkoch a lesoch sú obvykle pôvodné,nešlachtené druhy,ktoré majú tvrdé a z nášho pohladu nekvalitn… poslední
audax 02.02.2016 17:56
audax

Tak to se hned přidám, mám tu kaštany z parku a po vyschnutí jsou naprosto kamenné. Zkoušel jsem je na pár hodin namočit, ale ani to s nimi nehlo. To už jsou pro jalovice, nebo je nějaká jiná metoda? Do měsíce, dvou po sklizni byly dobré, dokonce některé měly klíčky, že jsem uvažoval o vysazení.

v parkoch a lesoch sú obvykle pôvodné,nešlachtené druhy,ktoré majú tvrdé a z nášho pohladu nekvalitné tvrdé plody....semenáčiky skutočne plodia až po pomerne dlhej dobe,obvykle najskôr za cca 15 rokov,vrúblované podstatne skôr,ale aj tam to trvá pomerne dlhšie ako u niektorých bežne pestovaných ovocných stromov,tiež treba trpezlivosť,tie kvalitné odrody aj ako vrúblovance rodia až po cca 8-10.rokoch...u gaštanov je to obdobné ako u citrusoch,tie tiež ako semenáče začnú rodiť obvykle po 10-tich rokoch,vrúblovance skôr....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru