Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odvlhčování klimatizací APM 12CC.

Už pár let máme mobilní klimatizaci APM 12CC a (s výhradou co sem asi někdo napíše, že stabilní je lepší a já mu to nebudu vyvracet) celkem dobře nám v horkých letních dnech slouží.
http://www.coolexpert.eu/cz/produkty/archiv-produk tu/apm-12cc.html
[http://www.coolexpert.eu/files/APM_12CC_n_thm_250. gif?full]
Teď mne napadlo zkusit jak funguje v režimu odvlhčování - po vánočním pečení se v jedné místnosti objevila plíseň, tak zkoušíme, jak se jí trvale zbavit, ale spíš jen mne zajímalo, jak to je účinné.
Klimatizace v tomto režimu funguje, z jedné díry fouká studený vzduch, ze druhé teplý (ale ten teď pouštím zpátky do místnosti), ale běží skoro dvě hodiny a zatím v nádržce není žádná zkondenzovaná voda. V místnosti, pokud mohu věřit lacinému vlhkoměru je asi 45% vlhkost.
V návodu (ten co jsme dostali je někde zabordelený, stáhnul jsem si nějaký z internetu) se o režimu odvlhčování nic podrobného nepíše.
Tak se chci zeptat, kdo má s odvlhčováním pomocí mobilní klimatizace nějaké zkušenosti. Taky mne napadlo vyzkoušet, když zapnu režim klimatizace, ale teplý vzduch nechám foukat do místnosti, jestli to nebude odvlhčovat účinněji, tj, že zkondenzovaná voda bude přece jen do nádržky odtékat. Údajně jsou klimatizace, kde zkondenzovaná voda nějak odchází s teplým vzduchem, ale tahle klimatizace to ještě nemá (tu zkondenzovanou vodu z léta mám v demižonu a používám ji na omytí skel u auta, po uschnutí nedělá na sklech šmouhy).

Předmět Autor Datum
Pokud při režimu chlazení bude chladnější výparník, bude víc odvlhčovat. Ta plíseň ale vůbec nemusí… poslední
kejki 12.01.2016 10:06
kejki

Pokud při režimu chlazení bude chladnější výparník, bude víc odvlhčovat. Ta plíseň ale vůbec nemusí souviset se vzdušnou vlhkostí (ta není nijak vysoká), jako s chladnou stěnou, která se rosí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru