Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvaracsky kurz

Dobry den, potrebujem radu ohladom zvaracskeho kurzu.
Chcem si ho spravit kvoli lepsie platenemu zamestnaniu ale nemam o tom vela info.
Viem ze je vyzadovany TIG (hlavne o ten mi ide) a zrejme by sa hodila aj COcka.
-Je mozne si tieto kurzy spravit naraz, je nejaky "multikurz" alebo kazdy samostatne a kazdy po dobu 3-4tyzdne?
-V kurze TIGU je naraz zvaranie hliniku, nereze atd? lebo niekde som to vydel aj oddelene

Dakujem za kazdu radu a pripomienku, rad sa necham usmernit

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sice mám svářečský průkaz, ale svařovat moc neumím - spíš "sesmrkat" :-/. V zaměstnání chtěli (a zap… poslední
mirektatra 11.01.2016 05:51
mirektatra

Sice mám svářečský průkaz, ale svařovat moc neumím - spíš "sesmrkat" :-/. V zaměstnání chtěli (a zaplatili), abych mohl svařovat, pokud svářeč není momentálně k dispozici... Chci tím říci, že svařování je stejně závislé na člověku, jako jiná škola - jsou nadaní a schopní žáci, kteří jsou později ve svém oboru opravdu dobří... a pak my ostatní.
Ve škole Vás naučí předpisy, nutné k bezpečnosti při svařování, vysvětlí technologii práce a naučí ke zkouškám vyrobit takový svár, aby při rozlomení nevykazoval chyby, ale pokud to nebudete skutečně dělat, asi to umět nebudete pořádně. A svařování TIGem, nerezu, nebo hliníku, polohové sváry, svařování "proti stropu", to je právě o tom mít k té práci vztah, vlohy a "mít to v ruce". Je to zkrátka "profese" stejně, jako řidič náklaďáku - ne každý může vozit nadměr, couvat se dvěma vleky...
Tohle právě naprosto nechápou školené rychlokvašky ve funkci vedoucího, pro které je každý nahraditelný.Ano,ALE NE KAŽDÝM! Proto je "práce s lidskými zdroji" pro dobrou firmu důležitá, protože takový zaměstnanec firmu stojí dost peněz na tom, než se svoji práci naučí líp, než pouze základy ze školy. Pokud se tomu budete opravdu zodpovědně věnovat, získáte za pár týdnů další samostatnou odbornou profesi, která vás uživí - a to není k zahození.
Já jsem dělal kurz najednou na několik skupin svařování, tak předpokládám, že to jde dělat dohromady, ale chce to opravdu vážně se tomu věnovat. (Já mám jinou profesi a dopředu jsem věděl, že se tím živt nebudu, jen nouzově zaskočím - a tak to taky dopadlo. z hlediska předpisů a bezpečnost vpořádku, svár neupedne, protože ho raději přeženu, ale hezký není :-/ ) Není to jen o odsedění ve škole a také je rozdílné, jaké máte dosavadní vzdělání a znalosti (např. o materiálech z hlediska vhodnosti pro svařování) a technologii v metalurgii vůbec...a hlavně jak budete šikovný a jaký máte zrak a sluch. Doporučuji vyjednat si individuální "studijní plán" (zpravidla nemá příliš vliv na cenu kurzu), protože to asi budete dělat při práci, jo a pořiďte si domů svářečku a odřezky železa z nějaké kovovýroby... nebo si to tak domluvte v práci, abyste si mohl procvičovat vždycky, když budete mít čas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru