Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pistole Gamo PT- 85

Dobrý den,
na Vánoce jsem dostala tuto pistoli- teda zatím jsem z ní nadšená, sice ještě nic moc netrefím, ale to se vypiluje. Prožitek ze střelby je suprový (hlavně ten blowback!!).
Ale chtěla bych se zeptat na několik věcí:
Paní v obchodě prý radila, že stačí občas použít olejovou bombičku a jinak se čistit nemusí. V papírech, co jsem k ní dostala se píše, že se má pokaždé zakonzervovat- to mi ale přijde zbytečné a podle mě je to spíš jakási "ochrana" výrobce, aby, kdyby byly problémy, mohl říct, že jsem nepostupovala podle návodu. Na internetu jsem se ale dočetla, že by se asi po 250 výstřelech měla promazat. Můžu použít Ballistol nebo doporučujete něco jiného?
A ještě bych měla dotaz ohledně CO2 bombičky. Když ji v pistoli nechám, plyn bude trošku unikat, ne? (na internetu psali, že se má vyndat nejpozději do 24h).

Vím, že pro vás to můžou být hloupé dotazy, ale zkuste se do mně vžít- moje první pistole a ještě k tomu né úplně levná... Nerada bych jí hned zničila.

Děkuju!

Předmět Autor Datum
Já bych to mazal dle návodu.Při výstřelu dochází k expanzi CO2, ten se při tom prudce ochladí, může…
martas38 26.12.2015 02:11
martas38
Zdravím, postupoval bych dle návodu výrobce. K jiným CO2 zbraním se doporučuji použít tzv. olejovou…
trtr 26.12.2015 09:54
trtr
V první řadě blahopřeji. V druhé řadě se pokusím odpovědět: na údržbu bude jistě Ballistol nebo třeb…
Kurt 26.12.2015 10:09
Kurt
Zdravím, co se týče maziva, tak tam si musí každý najít to své. Kluci na foru dělali test se hřebíky…
trtr 26.12.2015 14:07
trtr
Moc všem děkuju za rady. A moc si cením toho, že nikdo neměl rádoby vtipné poznámky, jak to občas na… poslední
Monika000111 26.12.2015 18:04
Monika000111

Já bych to mazal dle návodu.Při výstřelu dochází k expanzi CO2, ten se při tom prudce ochladí, může docházet ke kondenzaci vlhkosti a následné korozi. Klasickou střelnou zbraň taky vždy po střelbě vyčistíš a nakonzervuješ.
Bombičku bych asi vystřílel. Je už probodená a pokud ji vytáhneš, plyn unikne tak jako tak.

Zdravím, postupoval bych dle návodu výrobce. K jiným CO2 zbraním se doporučuji použít tzv. olejovou bombičku jako cca 12. bombičku, tj. předtím použijete 11 normálních. Bombičky jsou celekm drahé, ale na rekreační střelbu se to dá. Čištění (stačí i WD sprej, atd.) úplně zbytečné není, ze střel je mohou uvolňovat drobné částice, které zůstanou v hlavni pistole. Co se týče ponechání CO2 bombičky v pistoli, tak pokud nebude stříleno, tak na základě návodů je lepší a bezpečnější bombičku vystřílet, stačí na cca 40 ran, to je hned (stačí si to naplánovat a zbytečně nenačínat novou).

Pro více informací nejen o zbrani, ale i údržbě, používání, přesnosti, nejlepším střelivu, ... doporučím forum obchodu GUNSHOP. Stačí si přečíst pravidla fora, zaregistrovat se a používat tlačítko hledat. Pokud nenaleznete, zkuste použit dotaz již v existujících tématech-např. vzduchovky GAMO. Pěknou zábavu a hlavně dodržujte bezpečnost.:-)

V první řadě blahopřeji.
V druhé řadě se pokusím odpovědět: na údržbu bude jistě Ballistol nebo třeba Brunox stačit, jde v podstatě hlavně o odstranění potu a zbytků olova po střelbě. WD40 naopak nedoporučuji v případě, že jde (byť o krátkodobou) konzervaci. Co se týče bombiček, je lépe ji vystřílet - pro vás i pro zbraň.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru