Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlhkost prosakuje do sklepa

Chtěli jsme ušetřit za topení a tak jsme letos skoro vůbec netopili. To mělo za následek, že nám začal plesnivěť sklep a kuchyň. Dokud se topilo normálně, tak bylo vše OK. Na internetu jsem si našel, že plíseň mám odstraňovat za mokra. Nejprve natřít přípravkem proti plísně, který neobsahuje chlór. Pak čistým lihem vydezinfikovat. Pak znovu navlhčit přípravkem proti plísni, kompletně oškrábat zeď, aby se člověk zbavil i mycelia, pak do barvy přidat přípravek proti plísni (jako prevenci) a teprve potom natřít.

Tento postup se mi zdá zdlohavý. Máme doma plynový hořák, který se používá například na asfaltovou izolaci. Chci se zeptat, zda lze plíseň zabít také tímto hořákem, že by se celá žeď kompletně opálila buď tímto hořákem, nebo horkovzdušnou pistolí. Zabije to tu plíseň, nebo by mycelium mohlo přežít? Spálí to i spóry, nebo místo které nebude zasaženo plamenem přímo a bude pouze teplé stihne rozprsknout spóry do okolí? Případně co celou zeď ošetřit lihem a pak zapálit? Šlo by takto zeď ošetřit?

Další věc dotaz. Myslíte, že plíseň vznikla tak rychle opravdu jen díky tomu, že jsme netopili, nebo mohlo jít o shodu náhod a odněkud se nám do domu mohla dostat vlhkost, která spíš než netopení, způsobila vznik plísní? Dokáže to člověk zjistit sám, nebo je na to třeba pozvat nějakou firmu? Máte někdo zkušenosti s firmou completsan? Díky všem za rady.

Pokud by byl nějaký nápad jak se zbavit plísně bez škrábání a malování budu za něj rád. Nechce se mi kompletně stěhovat veškerý nábytek, malovat a pak se s tím vším stěhovat zpět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny